Het Toonkunstkoor brengt op 17 november samen met gasten het oratorium Paulus opus 36 ten gehore. Eigen foto.
Het Toonkunstkoor brengt op 17 november samen met gasten het oratorium Paulus opus 36 ten gehore. Eigen foto. (Foto: Toonkunst Enschede )

Toonkunst Enschede zingt Paulus van Mendelssohn

  Ingezonden

Samen met gastzangers en het Orkest van het Oosten voert het Toonkunstkoor Enschede op zondag 17 november om 14.30 uur het oratorium Paulus opus 36 van Felix Mendelssohn-Bartholdy uit in het Muziekcentrum van Enschede.

Enschede - Met de vorm van Bach's Passionen nog in zijn hoofd, laat Mendelssohn de christenvervolger en later een van de grote verspreiders van het christendom, Paulus, tot leven komen in dit romantische oratorium. Vanaf het Wachet auf, ruft uns die Stimme in de ouverture, als verwijzing naar Paulus' bekering, tot aan de melodieuze aria's, recitatieven en meeslepende koren, toont Mendelssohn een groots palet aan klankkleuren en sferen.

De solisten bij dit optreden zijn sopraan Evelyn Ziegler, alt Eske Tibben, tenor Mattijs Hoogendijk tenor en bas Robbert Muuse. Jeroen Hulshof bespeelt het orgel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jacco Camphens. Kaarten in de voorverkoop kosten 25 euro, op de avond zelf is dit 27,50 euro. Voor studenten en jongeren tot 18 jaar ligt de entreeprijs op 12,50 euro.

Neem voor meer informatie en het bestellen van kaarten een kijkje op

www.toonkunstenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden