Stadsprins Mark ( Beens), links op de foto secretaris Roy (Wiegerink) en rechts op de foto secretaris Klaas (Magrië). (Foto: Gijs Mondria)
Stadsprins Mark ( Beens), links op de foto secretaris Roy (Wiegerink) en rechts op de foto secretaris Klaas (Magrië). (Foto: Gijs Mondria) (Foto: Gijs Mondria)

Mark Beens verkozen tot Stadsprins

  Ingezonden

door Prinsengarde Enschede

Trio maakt er mooi feest van

Mark Beens is de nieuwe Stadsprins van Krekkelstad. Hij presenteerde zich zondag 10 november om 22.11 uur aan honderden carnavalsvierders in feestpaleis het Bölke in Enschede. Onder het toezicht van de Burgemeester van Enschede is hij na een groot spektakel van muziek, special effects en dans tevoorschijn gekomen. Uit handen van de burgemeester hij de Prinsenketting mogen ontvangen.

Enschede - Mark Beens (45) wordt deze periode bijgestaan door zijn secretarissen Roy Wiegerink (50) oud Stadsprins van Krekkelstad en Klaas Magrië (56) lid Raad van Elf van de EKV.

Mark Beens is in het dagelijks leven werkzaam bij Highlite International als Specialist Lighting and Controls in de buitendienst. Hij heeft twee zoons van 13 en 16 jaar oud.

Vanaf jongs af aan

Mark is carnaval met de paplepel ingegoten. Hij is geen onbekende onder vele carnavalsvierders in Krekkelstad en daarbuiten. Zijn moeder is al decennia actief in het Carnavals leven. Vader Albert Beens was in 1982 prins bij de Grenskeerlkes en stiefvader Bertus Vosmer in 1992 bij de Velvekeerlkes.

Nu is het tijd voor Krekkelstadsprins Mark om de scepter te zwaaien over het narrenvolk van Krekkelstad. Dit alles onder het motto 'Lech oet spot an met carnaval ait vedan'.

Secretaris Roy Wiegerink is ondernemer in Losser. Onder de paraplu van de merknaam De Zuivelhoeve is zijn winkel al 12,5 jaar een begrip in Losser. Hij woont in Enschede en is al bijna zijn hele leven nauw betrokken bij het carnavalsleven. Roy is namelijk al 44 jaar besmet met het carnavalsvirus en wil nu nog een keer als secretaris het komende carnavals seizoen beleven. Hij voerde al eens het carnaval in Krekkelstad als stadsprins aan.

Klaas Magrië is door zijn vrouw Natascha Magrië voorzitter van de EKV bij de carnaval gekomen. Hij had geen keus. Klaas en Natascha hebben twee kinderen zoon van 18 en een dochter van 14. Ook zij zijn besmet het virus. Klaas zit nu al ruim vijftien jaar bij de Raad van 11 van de EKV. Tevens is het voor deze groepering een jubileum jaar. De raad van Elf van de EKV bestaat 55 jaar. Dit jaar is de eer aan Klaas als secretaris naast Krekkelstadsprins Mark te staan.

Feesthoeden

Dit trio wil er dit jaar een mooi feest van maken en hebben in het voortraject de Raad van 11 en de Elfjes een opdracht gegeven leuke feesthoeden te maken, ook voor het trio, die ze zondag 10 november tijdens het voorstellen hebben geshowd en die de hele groep tijdens het blauwe neuzenbal van de Prinsengarde Enschede zullen gaan dragen.

Het Prinsengarde ziet er naar uit dat er dit jaar zoveel mogelijk carnavalisten bij diverse verenigingen één groot feest kunnen maken.

Aan het trio zal het niet liggen, die hebben er zin aan. Dit alles onder het motto 'Lech oet spot an met carnaval ait vedan'.

Kijk voor meer informatie op www.ekvenschede.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden