Schrijver en journalist Miek Smilde vertelt op 16 november over haar roman 'Dorsmans dood'.  Foto: Koos Breukel.
Schrijver en journalist Miek Smilde vertelt op 16 november over haar roman 'Dorsmans dood'. Foto: Koos Breukel. (Foto: Koos Breukel)

Miek Smilde vertelt over haar roman 'Dorsmans dood'

  Ingezonden

Enschede - Schrijver en journalist Mieke Smilde treedt op zaterdag 16 november om 16.00 uur op tijdens de voorstelling 'André Kerver ontmoet' in Theater Concordia aan de Oude Markt in Enschede.

Deze middag wordt er bij de voorstelling van Borboleta Music verteld en voorgelezen uit de roman 'Dorsmans dood' die medio september uitkwam. Dit is recente boek van Smilde. Als in 2009 het ontzielde lichaam van de jonge Esther Dorsman wordt gevonden, schreeuwt het publiek om wraak. Een eerste verdachte wordt vrijgesproken, een tweede krijgt twaalf jaar gevangenisstraf. Pieter Coorn, raadsheer in het gerechtshof Den Bosch, behandelt de zaak in hoger beroep. Als na jaren blijkt dat er fouten zijn gemaakt in de zaak-Dorsman, begint hij te twijfelen.

Smilde werkte na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde en rechten werkte ruim 25 jaar als journalist voor verschillende media, met als specialisatie recht en veiligheid. Ze koos met opzet voor een roman, en niet voor een non-fictie boek: "Tegenwoordig moet alles in de journalistiek korter. Er moet meer emotie in de verhalen en de budgetten lopen terug. Er is onvoldoende ruimte voor verwarring, terwijl het leven verwarrend is. Daarom ben ik fictie gaan schrijven. Het is een boek over de macht en onmacht van juristen, over recht en dwaling."

Kaarten voor 'André Kerver ontmoet' kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassa van het theater.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden