Gerard van Buiten vertelt op 20 november hoe je planten de wintermaanden door kan helpen.  Foto: Jolien van Gaalen.
Gerard van Buiten vertelt op 20 november hoe je planten de wintermaanden door kan helpen. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

Hoe help je planten de wintermaanden door?

  Ingezonden

Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, geeft op dinsdag 19 november bij Groei en Bloei afdeling Enschede-Losser een lezing over het thema winterharde planten.

Enschede - "Gerard heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Botanische Tuinen en kent er duizenden planten bij naam", aldus een woordvoerder. "Waarom gaan planten het ene jaar met strenge vorst niet dood en het volgende jaar met lichte vorst wel? In onze tuinen zetten we graag bijzondere planten. Maar veel tuinplanten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze. Dat zorgt soms voor problemen met de winterhardheid. Plantenman en rasverteller Gerard van Buiten gaat uitgebreid in op de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Hij geeft trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen."

De lezing begint om 20.00 uur bij De Roef aan de Geertmanstraat 17 en duurt tot 22.00 uur. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen 2,50 euro.

Kijk voor meer informatie op de website

enschede-losser.groei.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden