Leerlingen van Kottenpark winnen prijzen in India

  Ingezonden

Enschede - Twaalf leerlingen van Kottenpark hebben onlangs drie prijzen in de wacht gesleept met position papers. Zij deden mee aan Model United Nations (MUN) en kregen door de organisatie een land en een probleem toegewezen. De scholieren reisden hiervoor naar India.

Zij kregen de landen Burkina Faso, Somalië en Zweden toegewezen. De deelnemers hebben zich afgelopen periode ingelezen. Ze verzamelden zo veel mogelijk informatie over hun land en hun probleem en zochten ook naar oplossingen. In het vinden en bedenken van oplossingen moeten de deelnemers rekening houden met andere landen en bestaande internationale afspraken. Een position paper begint met algemene informatie over het land. Vervolgens spitst de deelnemer toe op het toegewezen probleem om af te sluiten met oplossingen en voorstellen. Het vormt een basis van waaruit tijdens de daadwerkelijke MUN standpunten worden aangedragen.

Kottenpark heeft er drie van de in totaal tien prijzen gekregen. Docent John Habraken: "Met twaalf leerlingen van Kottenpark op een totaal van zo'n 250 deelnemers hebben onze leerlingen het uitzonderlijk goed gedaan. Navraag leert dat ¨onze¨ papers opvallen door de veelheid aan gedegen informatie en de goede Engelse bewoording. Met recht iets om trots op te zijn, in eerste instantie uiteraard door de deelnemers zelf."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden