De 20 spelers van A Muse staan op 14, 15 en 16 november op de planken met hun jubileumvoorstelling. Foto: Eric Brinkhorst Fotografie.
De 20 spelers van A Muse staan op 14, 15 en 16 november op de planken met hun jubileumvoorstelling. Foto: Eric Brinkhorst Fotografie.

Muziektheatergroep A Muse viert jubileum met Onvoorwaardelijk

  Ingezonden

Muziektheatergroep A Muse bestaat dit jaar 25 jaar en speelt haar jubileumvoorstelling op 14, 15 en 16 november in theater De Kappen in Haaksbergen. Veel spelers komen uit Enschede, Hengelo en Haaksbergen.

Enschede / Haaksbergen - In deze productie draait het om toneelvereniging Ons Plezier die het 25 jarig jubileum gaat vieren. De voorbereidingen voor de jubileumvoorstelling verlopen zo chaotisch dat het doek voor Ons Plezier definitief dreigt te vallen. A Muse geeft in het stuk Onvoorwaardelijk een inkijkje in de toneelwereld met een knipoog naar zichzelf. Het publiek kan weer rekenen op zang met prachtige arrangementen begeleid door een combo en natuurlijk heel veel spelplezier.

Concept
Muziektheatergroep A Muse wordt in januari 1994 opgericht door een aantal jonge (amateur)zangers en zangeressen, die met muziektheater aan de slag willen. Al snel gaat de groep haar eigen stukken schrijven, zoekt er popnummers bij en smeedt dat tot één geheel. Die formule is in de jaren daarna onveranderd gebleven. "Juist daarom trekken onze voorstellingen elk jaar meer publiek. En juist ook vanwege dit unieke concept kiezen de spelers van A Muse voor deze groep," zegt Frank Nijhuis, schrijver en regisseur van deze 21e, onafhankelijke productie van A Muse. De groep bestaat uit 20 spelers.

In de jubileumproductie Onvoorwaardelijk neemt A Muse het publiek mee achter de schermen van toneelvereniging Ons Plezier. Ze bestaan 25 jaar. Om dit te vieren wordt een prachtig Frans stuk met de titel Onvoorwaardelijk van de plank gehaald. De repetities zijn begonnen, maar de groep raakt verdeeld. Iedereen vindt overal wat van en laat dit merken ook. Oud zeer, rivaliteit maar ook een onverwachte liefde zijn maar enkele van de uitdagingen waarmee de vereniging in de aanloop naar de jubileumuitvoering te maken krijgt.

Praktisch
De voorstellingen op 14, 15 en 16 november beginnen om 20.00 uur. Kaartjes kosten 17.50 euro (inclusief pauzedrankje), deze zijn te koop bij theater De Kappen via de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden