Foto: Edith Howard

'Het is echt hartverwarmend'

  Ingezonden

Enschede - Het hart klopte in de keel bij de vele aanwezigen toen burgemeester Onno van Veldhuizen zaterdag 2 november om 17.00 uur de eindstand van de fundraisingactie bekend maakte. Er ontsnapte een zucht van verlichting toen het bedrag van 208.497 euro in beeld kwam.  De sport- en cultuurhal komt er dankzij de giften uit Boekelo, Twekkelo en Usselo en door de inzet van de vele vrijwilligers.

's Ochtends om 09.00 uur gingen 136 collectanten na een peptalk door wethouder Jurgen van Houdt op pad in Boekelo, Twekkelo en Usselo om huis-aan-huis machtigingsformulieren op te halen. Het doel was 50.000 euro in te zamelen dat bij deze minimale opbrengst door een anoniem fonds en een anonieme donateur verdriedubbeld zou worden. En dat is ruimschoots overtroffen: in totaal werd 75.000 euro opgehaald en op de dag zelf kwamen nog een paar andere grote giften binnen. Inclusief de verdriedubbelaarsconstructie resulteerde dat in het mooie eindbedrag.

Stichting Vrienden van De Zweede, speciaal opgericht voor de fundraisingactie, en alle betrokkenen zijn opgelucht en vooral heel blij. "Eindelijk komt er na 20 jaar de langverwachte hal om de multifunctionele accommodatie De Zweede compleet en klaar voor de toekomst te maken. De dorpen hebben zich van hun beste kant laten zien, het is echt hartverwarmend."

Naar verwachting gaat in het voorjaar van 2020 de eerste schop in de grond en wordt de sport- en cultuurhal in het najaar geopend. Vooralsnog krijgt de hal vooral basisfaciliteiten die voor meerdere doeleinden geschikt zijn, zoals concerten en evenementen. Hierbij wordt rekening gehouden met wensen van de (toekomstige) gebruikers en de laatste wettelijke eisen. Denk aan toestelberging, zaalwachtruimte en kleedkamers. Maar ook een handige transportingang, goede verlichting, daglicht, een goede akoestiek (nagalm), multifunctionele vloer en rolstoeltoegankelijkheid. Alle extra opbrengsten – de machtigingsformulieren kunnen nog tot en met 9 november worden ingeleverd – kunnen worden besteed aan extra's, zoals een tribune, scorebord, aankleding van de ruimtes en extra zaalinrichting.

Ook de verenigingen, clubs en basisscholen zijn in hun nopjes nu de nieuwe hal er komt. Op sportief vlak is er zoveel meer mogelijk. Dat komt ten goede van de lichamelijke ontwikkeling van de kinderen en het sportaanbod. Daarnaast kunnen er ook (grootschalige) culturele evenementen plaatsvinden die de samenleving een mooie impuls geven. We kunnen niet wachten tot het zover is. Iedereen die heeft bijgedragen, op welke manier dan ook: onze oprechte dank en waardering!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden