De documentaire Food Revolution is op maandag 11 november te zien.
De documentaire Food Revolution is op maandag 11 november te zien. (Foto: Food Revolution)

Eerste editie International Science Film Festival in Enschede

  Ingezonden

Enschede - Het International Science Film Festival Nijmegen InScience komt voor het eerst naar Overijssel, onder de noemer InScience/Twente. Studium Generale van Hogeschool Saxion en Concordia werkten samen met de InScience organisatie aan deze uitbreiding in Enschede.

Op maandag 11 en woensdag 13 november houdt InScience/Twente de eerste filmreeks met extra's. Want naast de wetenschappelijke insteek van het festival, zijn er inleidingen en nagesprekken voor extra verdieping. Bovendien is op de maandag de regisseur zelf aanwezig.

Op maandag 11 november brengt InScience/Twente de documentaire Food Evolution, op woensdag 13 november is dat Who will write our history. De eerste film vertelt het verhaal van genetisch gemodificeerd voedsel, en zoomt met name in op het debat rond deze wetenschappelijke ontwikkeling. Who will write our history vertelt het verhaal van een groep undercover journalisten, wetenschappers en gemeenschapsleiders die propaganda bevechten.Deze undercovergroep wil, onder leiding van historicus Emanuel Ringelblum, met pen en papier alle nazi-leugens en propaganda verslaan.

De inleiding en het nagesprek bij Food Evolution wordt verzorgd door Bastienne Bernasco-Otten. Zij is themadocent Good Food voor Saxion-studenten van de Hospitality Business School. In een nagesprek daagt Bastienne het publiek uit actief mee te denken en een bijdrage te leveren aan het voedseldebat. Bijzonder op 11 november is de komst van Scott Hamilton Kennedy, de Amerikaanse regisseur van deze film. Na zijn bezoek aan het Nijmeegse festival doet hij ook het filmtheater van Concordia aan.

Roel Rietberg, hoofddocent Geschiedenis en coördinator van de minor Algemene Ontwikkeling aan Saxion Hogeschool, leidt de introductie en het nagesprek bij Who will write our history.

Het filmfestival vindt plaats bij Concordia aan de Oude Markt. Op 11 november begint de documentaire Food Evolution om 19.00 uur. Who will write our history is op 13 november om 19.30 uur te zien. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Concardia.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden