Leerlingen Bonhoeffer College bezorgen ouderen leuke middag

  Human Interest
Op dinsdag 13 december zullen hier niet alleen jonge mensen aan het werk zijn, maar ook ouderen van De Posten. Dit onder de noemer 'Efkes d'r oet!'
Op dinsdag 13 december zullen hier niet alleen jonge mensen aan het werk zijn, maar ook ouderen van De Posten. Dit onder de noemer 'Efkes d'r oet!'

Enschede - 'Efkes d'r oet!' Dat is het doel van de actie die leerlingen van Bonhoeffer College locatie Geessinkweg op touw hebben gezet. Op dinsdag 13 december nemen de leerlingen bewoners van Erve Leppink van de Posten mee naar hun school waar zij samen allerlei gezellige activiteiten zullen doen.

Ieder jaar wordt op de alle locaties van het Bonhoeffer College een 'Goede Doelen Actie' georganiseerd. Dit jaar zal deze actie op de locatie Geessinkweg op initiatief van de leerlingenraad in een ander jasje worden gestoken. Waar het de voorgaande jaren ging om geld in te zamelen voor een goed doel, zal de bijdrage van de Geessinkweg dit jaar in het teken staan van 'aandacht' en 'verbinden' in de wijk.

Pippi 
De oorsprong van dit idee vindt zich in de 'Tafel van Marcelis'. De droom van Willem Marcelis, de onlangs overleden directeur van de Posten, was de Posten onderdeel van de wijk maken en andersom. Als herinnering aan Willem Marcelis en als broedplaats voor ideeën over de wijk en de Posten werd op 7 september jl. de 'Tafel van Marcelis' onthuld. Tijdens de onthulling verbonden een groot aantal wijkbewoners, inwoners van Enschede en medewerkers van de Posten zich aan het gedachtengoed van Marcelis. Om zijn ideeën kleur te geven hanteerde hij een uitspraak van Pippi Langkous: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.'

"De gedachte om binnen de wijk verbinding met elkaar te zoeken, is er één die goed past bij waar wij als Bonhoeffer College Geessinkweg voor staan", zegt locatiedirecteur Joyce Ottenhof. "De verbinding met onze school is met open armen ontvangen door de directie van de Posten, waarna onze leerlingenraad aan de slag is gegaan met een concreet plan onder de naam "Efkes d'r oet!"

Spelletjes en stamppotbuffet

Op dinsdag 13 december zullen de bewoners van Erve Leppink van de Posten met busjes naar de locatie Geessinkweg worden gebracht. Daar kunnen zij aan twee activiteiten naar keuze deelnemen. Zo kunnen ze met de leerlingen diverse gezelschapsspelletjes doen, zoals een potje kaarten, Rummicub, Triominos of sjoelen. Maar ook een lesje iPad volgen of een kerststukje maken staan op het programma. Om 16.30 uur wordt de middag afgesloten met een stamppotbuffet. De leerlingen uit klas 3 maken een voor- en nagerecht en zullen ook de bediening voor hun rekening nemen.

Kerstmarkt

Om deze middag te kunnen financieren, organiseert de Geessinkweg op dinsdag 13 december van 15.00 tot 18.00 uur tevens een kleine kerstmarkt in de aula. Joyce Ottenhof: "Deze kerstmarkt staat in het teken van samen lekker eten en drinken. Elke klas zal hier (zelfgemaakte) versnaperingen en kerstartikelen verkopen. Ook is er een loterij met leuke prijzen en op het schoolplein zullen oliebollen worden verkocht. We hopen natuurlijk dat er naast ouders  en familie van onze leerlingen, ook bewoners uit de wijk een kijkje komen nemen."

Mocht de kerstmarkt meer geld opleveren dan de gemaakte kosten, dan zal dit bedrag worden geschonken aan de Posten ten behoeve van allerlei activiteiten voor haar bewoners.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden