Logo huisaanhuisenschede.nl


Blijdschap om het behaalde resultaat. Foto: Marieke van der Mooren Film & fotografie
Blijdschap om het behaalde resultaat. Foto: Marieke van der Mooren Film & fotografie

Happietaria: dik twintig mille voor Soedanese scholen

  Human Interest

ENSCHEDE - Happietaria kan tevreden terugkijken op vier mooie weken. Een maand lang was het door vrijwilligers gerunde pop-up restaurant aan de Noorderhagen geopend. Alle inkomsten gaan naar het goede doel. Het geld, 21.723 euro, zal worden gebruikt om zeven scholen voor meer dan tweeduizend kinderen met goede hygiënevoorzieningen in Soedan op te bouwen.

Het restaurant voor het goede doel was vorige week elke avond goed gevuld. Toch spande het er de laatste avond nog om hoe de opbrengst uit zou vallen. Omdat de eindveiling van overgebleven lekkernijen, gemaakte decoraties en gesponsorde uitjes 1.800 opleverde kon de avond met een mooi feestje worden afgesloten.

Het organisatieteam bestond uit zeven studenten van de UT en het Saxion, die zich een aantal maanden fulltime hebben ingezet voor dit project. Samen met ruim twintig commissieleden en tientallen vrijwilligers heeft het pop-up restaurant voor het goede doel vier weken gedraaid aan de Noorderhagen 14. Het pand is normaliter een kookstudio, waarin het deze week weer zal veranderen. Omdat dit de eerste editie in Enschede is sinds 2012, hoopt het team nu enthousiasme te hebben gewekt onder studenten om Happietaria volgend jaar weer in Enschede te laten plaatsvinden. Ook qua sponsoring is er veel op touw gezet, daar kan volgend jaar op worden voortgeborduurd.

Verder is de applicatie erg goed bevallen die speciaal voor Happietaria Enschede was ontwikkeld om bezoekers tijdens het eten te laten sparen voor voorwerpen in Soedan. Die zal misschien landelijk gebruikt gaan worden.

reageer als eerste
Meer berichten