Logo huisaanhuisenschede.nl


Leerlingen van De Meander uit Ootmarsum hebben zaterdag de RED Engineers Challenge 2017 gewonnen.
Leerlingen van De Meander uit Ootmarsum hebben zaterdag de RED Engineers Challenge 2017 gewonnen.

Ootmarsumse scholieren winnen 'RED Engineers'

  Human Interest

Leerlingen van De Meander uit Ootmarsum hebben zaterdag de RED Engineers Challenge 2017 gewonnen. Deze wedstrijd vond zaterdag plaats bij Roessingh in Enschede.

Enschede - Deze dag streden acht teams van verschillende Twentse basisscholen tegen elkaar om het beste prototype van een product dat het leven van mensen die de gevolgen ondervinden van een hersenbloeding makkelijker zal maken. De dag stond in het teken van leuke activiteiten, technische proefjes van Science on Tour, rolstoelhockey, een bezoekje aan het Novalab en natuurlijk de pitches.

De Meander won met de HIPA. De HIPA is een prototype van een hittebestendige pannenhouder, die het makkelijker moet maken om met één hand te kunnen koken en roeren. Volgens de jury hebben de winnaars erg goed gekeken naar de behoefte van een ex-revalidante en dit vervolgens omgezet naar een bruikbare oplossing. Het winnende team krijgt een workshop in de Lego Studio van Saxion aangeboden. De Saxion LEGO Education Innovation Studio is tevens een middel om kinderen al op zeer jonge leeftijd te laten kennismaken met technologie.

De RED Engineers Challenge wordt georganiseerd door Saxion, Universiteit Twente en Stichting Twente Branding, met Roessingh Research and Development als opdrachtgever.

Met dit initiatief willen de samenwerkende partijen kinderen enthousiasmeren voor een techniekstudie in de toekomst bij Saxion of aan Universiteit Twente. Dat is hard nodig gezien de groeiende vraag naar goedgeschoolde technici in de toekomst, zowel in Twente als wereldwijd.

reageer als eerste
Meer berichten