Logo huisaanhuisenschede.nl


Huub Meijer (rechts) met de bloemen en de award. Links wethouder Eerenberg.
Huub Meijer (rechts) met de bloemen en de award. Links wethouder Eerenberg.

MaS-awards voor TV Enschede FM en Huub Meijer

  Human Interest

Enschede - Voor de vijfde keer zijn vorige week dinsdag de MaS-awards uitgereikt. Deze keer gingen ze naar TV Enschede FM en Huub Meijer, leerling van het AOC Oost.

De genomineerden kwamen bij elkaar in een goedgevuld foyer van Atak in Enschede. Voor de MaS-award waren zes organisaties genomineerd: Atak, Twente '05, de Huiskamer van Mekkelholt, Budokai, TV Enschede FM en Gastouder Lonneker 't Spoortje. Ook waren er negen leerlingen genomineerd door de scholen en de organisaties. Een onafhankelijke jury, bestaande uit onder andere wethouder Eelco Eerenberg, heeft de ingestuurde nominaties bestudeerd en in beide categorieën een winnaar gekozen.
Huub Meijer won de award in de categorie 'stagiars', omdat hij twee maatschappelijke stages heeft gelopen en hij andere leerlingen tijdens de maatschappelijke onder zijn hoede heeft genomen. In de categorie 'organisaties' won TV Enschede FM. Volgens de jury was het met name de professionaliteit, begeleiding en het inzetten van eigen talenten waar de omroep hoog op scoorde. De MaS-award werd door Marlieke Gortmaker vol trots in ontvangst genomen.
De avond werd georganiseerd door Heidi Dellemann, de maatschappelijkestagemakelaar van Enschede. Alle genomineerden werden door haar in het zonnetje gezet en mochten op het podium het applaus in ontvangst nemen. Het geheel werd omlijst door allerlei bijdrages van leerlingen van de verschillende VO-scholen uit Enschede. Zij verzorgden de bloemen, de versnapering bij de koffie, de gastenontvangst en de optredens tussendoor.
Komend schooljaar vindt er op donderdag 5 oktober 2017 voor de zevende keer weer een MaS-markt plaats. Deze wordt wederom gehouden bij Kinepolis. Tijdens de MaS-markt kunnen ongeveer vijftig organisaties zich in een korte tijd presenteren aan ruim tweeduizend leerlingen uit leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs in Enschede. Organisaties kunnen zich tot 24 juli opgeven bij Heidi Dellemann: h.dellemann@enschede.nl

reageer als eerste
Meer berichten