Logo huisaanhuisenschede.nl


Jongeren die ondersteund zijn door Match ontwikkelen zich positief op vele gebieden.
Jongeren die ondersteund zijn door Match ontwikkelen zich positief op vele gebieden.

Humanitas zoekt maatjes voor Humanitas Match

  Human Interest

Enschede - Word vrijwilliger bij Humanitas Match. Er zijn nog plekken vrij voor de komende training. Door Humanitas Match

We zijn er voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar in Enschede die een ondersteuningsvraag hebben. Bijvoorbeeld jongeren die vragen hebben op het gebied van school, werk of vrije tijd, jongeren die een link met jeugdzorg hebben (gehad), jonge nieuwkomers of jonge ouders of dak- en thuisloze jongeren.

Wat we doen? We trekken een jaar lang samen op. Bij dak- en thuisloze jongeren eventueel langer. Gaan samen sporten, zijn creatief bezig, gaan shoppen, leren elkaa vertrouwen, maken vrienden en bieden praktische hulp.

Wat willen we bereiken? We ondersteunen jongeren bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij, het versterken van het zelfvertrouwen, vergroten van hun netwerk en het maken van keuzes in bijvoorbeeld school, werk of vrije tijd.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren die ondersteund zijn door Match zich positief ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, cognitieve en sociale vaardigheden. Bovendien weten jongeren beter een beroep te doen op familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten bij tegenspoed. Als vrijwilliger ben je een coach en besteed je gemiddeld 2 uur per week aan een jongere. In juni volgt er weer een training. Meer info? Neem contact op met een van onze coördinatoren: 06-35120650 of neem een kijkje op www.humanitasmatch.nl

1 reactie
Meer berichten