De komst van het Duitse luchtschip Graf Zeppelin naar Twente, op zaterdag 18 juni 1932, was een gigantisch evenement.
De komst van het Duitse luchtschip Graf Zeppelin naar Twente, op zaterdag 18 juni 1932, was een gigantisch evenement.

Graf Zeppelin trok honderdduizend mensen naar vliegveld

  Historie

Enschede- De beheerder van de Facebookpagina 'Ach lieve tijd Enschede' levert ons wekelijks een foto aan voor de gelijknamige rubriek in Huis aan Huis Enschede. Dit is de dertiende aflevering in deze serie. Dit artikel is eveneens te vinden op de openbare Facebookpagina 'Ach lieve tijd Enschede'. Lezers van Huis aan Huis wordt daarmee de mogelijkheid geboden om te reageren op de foto en de tekst.

De komst van het Duitse luchtschip Graf Zeppelin naar Twente, op zaterdag 18 juni 1932, was een gigantisch evenement. Fabrieken en scholen gingen die dag dicht en een grote menigte trok naar het vliegveld om dit spektakel mee te maken.

De met waterstof gevulde zeppelin was 236,6 meter lang, had een diameter van 30,5 meter en kon een kruissnelheid van ongeveer 115 kilometer per uur bereiken.

De weilanden in de buurt werden ingericht om 7.000 auto's, 1.000 autobussen en 20.000 fietsen te herbergen. In totaal kwamen 100.000 mensen uit de verre omtrek op dit schouwspel af.

Ook prins Hendrik, echtgenoot van koningin Wilhelmina, was aanwezig en stapte in Twente aan boord om de reis te vervolgen naar Rotterdam.

Meer berichten