Hoe donkerder de vlek, hoe meer mensen er De Vries heten. Bron: http://www.cbgfamilienamen.nl/
Hoe donkerder de vlek, hoe meer mensen er De Vries heten. Bron: http://www.cbgfamilienamen.nl/

Meest voorkomende achternaam in Enschede is De Vries

  Historie

Enschede - Net als in Amsterdam is De Vries de meest voorkomende achternaam in Enschede. In Enschede komt de naam 138 keer voor in het Telefoonboek. Op twee staat Van (der) Veen (132) en op drie Bakker (106). In Amsterdam zijn De Jong en Visser de nummers twee en drie.

In heel Nederland zijn de achternamen De Jong, Jansen en De Vries het meest voorkomend. In de Randstad zijn vooral De Jong en De Vries populaire namen: deze komen voor in de top drie van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In Utrecht zijn Van de/den Berg, Jansen en Van Dijk de meest voorkomende namen.

Janssen of Jansen

Wanneer we kijken naar steden in de provincies buiten de Randstad zien we dat Jansen en Janssen vaak tot de meest voorkomende namen horen. Vooral in Noord-Brabant en Gelderland zijn deze namen erg populair. Ook in Maastricht is de meest voorkomende naam Janssen, al wordt deze bijna geëvenaard door Smeets.

Regionamen

Sommige achternamen vind je vooral in een bepaalde regio. Zo is Pronk vooral in de regio Den Haag en het daar vlakbij liggende Zoetermeer een veelvoorkomende naam. Mulder komt vooral meer naar het oosten voor (in Zwolle, Apeldoorn en Assen), waar Peters juist weer gebonden is aan de regio Arnhem-Nijmegen.

Meer info op: Telefoonboek.nl

Zie ook http://www.cbgfamilienamen.nl/

Meer berichten