Op feestelijke wijze is afgelopen vrijdag 10 mei de wagenloods bij de Lonneker molen officieel geopend.
Op feestelijke wijze is afgelopen vrijdag 10 mei de wagenloods bij de Lonneker molen officieel geopend. (Foto: Ans Purmer)

Wagenloods bij Lonneker molen geopend door Gea Peereboom

  Historie

Lonneker - Op feestelijke wijze is afgelopen vrijdag 10 mei de wagenloods bij de Lonneker molen officieel geopend.

Op gepaste wijze arriveerden Gea Peereboom, voorzitter van de Commissie Initiatiefkracht Noord, en Inge Stegeman, stadsdeelmanager Noord-Oost, bij de Lonneker molen. Zij werden vanaf het dorpsplein met een oude koets naar het molenerf gebracht. Mevrouw Peereboom zou later die middag de officiële openingshandeling verrichten.

Na het welkomswoord van Geertjan Takkenkamp, voorzitter van de stichting Lonneker molen, was het woord aan Harry Levink, voorzitter van Het Aangespannen Landbouwwerktuig Lonneker (HALL). Hij ging in op de periode van voorbereiding om de wagenloods te realiseren. Daarbij gebruik makend van de kennis en kunde binnen de vrijwilligers van de Lonneker Molen en de HALL. Dit om de kosten zo laag mogelijk te houden.

De wagenloods is grotendeels gebouwd met oude, hergebruikte materialen; gebinten van een oude boerderij in Boekelo, stenen en dakpannen van elders, bomen uit Ommen, noem maar op.

De gehele bouw vanaf het uitzetten van de paaltjes tot de ingebruikname in december 2018 werd zichtbaar in een film die bij de opening vertoond werd. Grote waardering was er voor het vele werk dat vrijwilligers in weer en wind, bij zeer hoge en lage temperaturen hebben verricht.

Aan Gea Peereboom was er tenslotte de eer om het lint door te knippen. Daarna was er tijd voor een hapje en een drankje en uiteraard kon iedereen vervolgens de mooie, antieke landbouwwerktuigen en koetsen op het molenerf bekijken.

Daaronder was ook een oude zeilwagen uit 1908, die door Boerendansgroep de Schaddenrieders deze week aan HALL is overgedragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden