Foto: campagnebeeld

Wat weet u nog van de oorlog?

  Historie

Enschede - Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat Overijssel werd bevrijd van de Duitse bezetter. In de aanloop hier naar toe zoeken RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. Op dinsdag 2 april aanstaande is er een WOII Café in de bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede.

Tijdens een tour langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft van harte uitgenodigd om langs te komen. Ook foto's, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten. Op elke locatie zullen deskundigen helpen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

Bezoekers zijn van harte uitgenodigd tussen 12.00 tot 14.00 uur in de bieb om onder het genot van een broodje hun verhaal te vertellen of objecten te laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel, een initiatief van Platform WO2 Overijssel bestaande uit Memory Museum, Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Historisch Centrum Overijssel, Bevrijdingsfestival Overijssel, in samenwerking met RTV Oost. Het WO2 Café is een samenwerking van Historisch Centrum Overijssel, Rijnbrink, de Overijsselse bibliotheken en RTV Oost en wordt gefinancierd door Provincie Overijssel.

Meer informatie over het WO2 Café en de touragenda is te vinden op

www.overijsselviertvrijheid.nl

Meer berichten