In Museum TwentseWelle is momenteel veel aandacht voor het textielverleden in de regio.
In Museum TwentseWelle is momenteel veel aandacht voor het textielverleden in de regio.

Langs Twents textielverleden tijdens extra monumentendagen

  Historie

Enschede - De derde Open Monumentendag special wordt gehouden op donderdag 29 en vrijdag 30 december. Deze versie draagt de titel 'Textiel in Twente'. Iedereen kan deze twee dagen een kijkje nemen in monumenten die normaal gesproken voor het publiek gesloten zijn en deelnemen aan diverse activiteiten.

Een oldtimerbus pendelt gratis vanaf het centraal station van Enschede naar de bijna tien locaties in de gemeente. Men kan ook kiezen voor een geheel verzorgde - betaalde - busreis, waarbij drie locaties worden bezocht en men kan deelnemen aan de daar aangeboden activiteiten. Kijk voor info op: www.openmonumentendag.nl 

De opening, door de burgemeester van Haaksbergen, Gerrit Jan Kok, vindt plaats op donderdag 29 december om 10.00 uur in Villa Zonnebeek aan de Zonnebeekweg in de buurtschap Rutbeek. Dit is het voormalige woonhuis van textielfabrikant Jan Bernard van Heek (1863-1923), momenteel zetel van de stichting Edwina van Heek. Normaal gesproken is het landgoed niet te bezichtigen van dichtbij, maar op deze dag kan men er een lezing volgen (maximaal 30 personen) over de textielgeschiedenis in Twente.

Meer berichten