Het kunstwerk op de oorspronkelijke locatie. Wie het wil hebben, mag het komen ophalen.
Het kunstwerk op de oorspronkelijke locatie. Wie het wil hebben, mag het komen ophalen. (Foto: Norman Vervat)

Kunstwerk voormalig vliegveld gratis af te halen

  Historie

Enschede - De Werkgroep Monumentale Kunst van de landelijke Erfgoedvereniging Bond Heemschut zoekt een nieuwe bestemming voor een bijzonder kunstwerk van het terrein van het voormalige vliegveld te Enschede.

Bij de sloop van een recreatiegebouw op het terrein is dankzij de inzet van meerdere partijen, waaronder de gemeente Enschede en de eigenaar Technology Base (voormalig ADT), een bijzonder kunstwerk uit de wederopbouwperiode behouden gebleven.

Norman Vervat, lid van werkgroep, vertelt: "Het kunstwerk is een zogenaamd sgraffito, opgebouwd uit verschillende lagen pleisterwerk. Het kunstwerk is van de hand van Joep Gierveld. Op dit moment bevindt het sgraffito zich al enige tijd in het depot. Het werk behoort tot het erfgoed van Enschede en dient daarom volgens ons weer herplaatst te worden in de stad. De Werkgroep Monumentale Kunst is op zoek naar een mooie locatie. Het kunstwerk kan bijvoorbeeld opgenomen worden in de hal of trappartij van een verzorgingshuis, appartementengebouw of school. Wel is het noodzakelijk om het werk binnen te plaatsen."

Het werk is gratis beschikbaar. De kosten voor herplaatsing komen voor rekening van de ontvangende partij. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Norman Vervat via vervat2000@yahoo.com

Meer berichten