Het Oude Mannenhuis aan de Molenstraat in 1977. Foto: Historische Sociëteit Enschede-Lonneker
Het Oude Mannenhuis aan de Molenstraat in 1977. Foto: Historische Sociëteit Enschede-Lonneker

Historie oude wijken komt tot leven in Noorderkerk

  Historie

Enschede - De Historische Sociëteit Enschede-Lonneker zet donderdagavond 15 november vanaf 20.00 de buurten Boddenkamp, Lasonder en 't Zeggelt in de schijnwerpers. Dat gebeurt in de Noorderkerk aan de Lasondersingel 18.

Op een groot scherm zijn beelden te zien van hoe deze wijken er vroeger uitzagen. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.30 uur. De voor iedereen gratis toegankelijke presentatie is in het kader van het gouden jubileum van de SHSEL (1968-2018). Voor de pauze komen antieke prenten van de binnenstad van Enschede aan bod; daarna is het genieten van de specifieke beelden van de oude Boddenkamp, Lasonder en 't Zeggelt.

Door nieuwbouw hebben deze drie buurten de afgelopen tijd een fraaie facelift gekregen. Op een steenworp afstand van het centrum vormen ze een aanwinst voor de stad. Veel mensen, ook de nieuwe bewoners zelf, hebben geen idee van hoe het er ter plekke vroeger uit zag. Zie daar het gat dat de SHSEL, in nauwe samenwerking met de wijkraad Lasonder en 't Zeggelt, media november op feestelijke wijze hoopt te vullen. Info: www.shsel.nl

Meer berichten