Geert de Bruijn: "Op de eerste plaats zoek ik foto's die te maken hebben met de machinefabriek"
Geert de Bruijn: "Op de eerste plaats zoek ik foto's die te maken hebben met de machinefabriek"

Wie weet er meer van Machinefabriek de Bruijn?

  Historie

De in Vught woonachtige Geert de Bruijn is op zoek naar foto's, verhalen en oud-werknemers van de voormalige Enschedese machinefabriek De Bruijn (1833-1979). Zijn oom Benno was ooit directeur van de fabriek.

Enschede - Begin 1833 begon Willem Hendrik de Bruijn in Enschede een koperslagerij annex machinefabriek. De fabriek was door de jaren heen gevestigd op verschillende locaties, zoals de Haverstraat, Achterstraat, Oldenzaalsestraat en Hoeveler in Enschede.

Geert de Bruijn: "Ik probeer, 39 jaar nadat het bedrijf failliet ging, een bedrijfsgeschiedenis op papier te krijgen. Het bedrijf was 146 jaar gevestigd in Enschede en verdient naar mijn mening een boek. Door gebrek aan bronnen - zo is er geen bedrijfsarchief - over personeel, producten en bedrijfsvoering probeer ik op een andere manier aan informatie te komen. Op de eerste plaats zoek ik foto's die te maken hebben met de machinefabriek. Foto's van het personeel, de personeelsvereniging. Verder foto's van producten die de machinefabriek in de loop der tijd heeft vervaardigd. Foto's van de diverse beurzen waar men een stand had. Wellicht zijn er ook nog foto's bekend van het installeren van producten bij de diverse klanten? Extra geïnteresseerd ben ik in het reilen en zeilen van het bedrijf in de oorlogjaren en vlak daarna. Wie kent werknemers die nog in leven zijn? Ik zou daar graag in contact mee willen komen."

Mensen die meer weten, kunnen contact opnemen met Geert de Bruijn, St. Catharinastraat 19, 5262 BX Vught; e-mail: geertdebruijn@hotmail.com; tel. 073-6567365 

Meer berichten