Een foto van arbeiders in een textielfabriek rond 1910.
Een foto van arbeiders in een textielfabriek rond 1910.

'Jeugd weet bar weinig van textielverleden Enschede'

  Historie

De Historische Societeit Enschede-Lonneker komt met een leuke jubileumactiviteit om de geschiedenis van onze stad onder de aandacht te brengen van jongeren. Ouderen kunnen er ook van profiteren. Bij veel jongeren is het textielverleden van Enschede onbekend. Na Manchester was Enschede ooit de grootste textielstad ter wereld.

Enschede - Veel hiervan is verdwenen, maar gelukkig zijn er nog restanten die herinneren aan die tijd. De Historische Societeit wil dit schooljaar dit roemrijke verleden onder de aandacht brengen van de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.Daartoe komt binnenkort een app beschikbaar die de leerlingen gratis kunnen downloaden. Met deze app kunnen ze een wandeling maken door onbekend oud-Enschede. Tevens kunnen leerlingen met hun leerkracht onder leiding van een ervaren gids een tocht door de stad maken. De rondleiding kan vooraf gegaan worden door een les in de klas met een powerpointpresentatie. Al deze activiteiten zijn kostenloos.

Belangstelling? Neem contact op met Frank van Nieuwenhuijsen van de Historische Societeit, tel. 0647225385 of mail naar frankvannieuwenhuijsen@shsel.nl

Meer berichten