Eerste boek Van Heekpark voor krasse kleinzoon (98)

  Historie
Het eerste exemplaar werd door burgemeester Onno van Veldhuizen uitgereikt aan een kleinzoon van G.J. van Heek, Goderd van Heek. 
Het eerste exemplaar werd door burgemeester Onno van Veldhuizen uitgereikt aan een kleinzoon van G.J. van Heek, Goderd van Heek. 

Enschede - Het honderdjarig jubileum van het G.J. van Heekpark werd afgelopen vrijdag gevierd in het oude theehuis en een smaakvol ingerichte tent naast dat theehuis in het park op de hoek Hengelosestraat/Boddenkampsingel. Een van de bijzondere activiteiten die middag was de boekpresentatie van het boek '100 jaar G.J. van Heekpark, Groen Rijksmonument in Enschede'. Het eerste exemplaar werd door burgemeester Onno van Veldhuizen uitgereikt aan een kleinzoon van G.J. van Heek, Goderd van Heek.

De burgemeester overhandigde het boek met een geestige inleiding aan de maar liefst 98 jaar tellende telg uit de bekende Enschedese textielfamilie.

Goderd van Heek werd vergezeld door zijn 95-jarige partner. In een helder dankwoord gaf de nazaat van de textielfabrikant een terugblik van zijn eerste levensfase in de villa Van Heek, tegenover waar nu Schenkerij Wattez gevestigd is.

Van Heek noemde het spelen in het park in de toenmalige Roombeek, die nu opnieuw door het park stroomt. En vooral de schaatsactiviteiten op de ijsvloer op de tennisbanen. Door die oefening heeft hij later vier kruisjes voor het voltooien van evenzovele Elfstedentochten behaald.

Het boek is te koop in Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat in Enschede.

Meer berichten