De buurt van de Billitonstraat bijeen onder de feestpoort ter gelegenheid van de bevrijding in 1945.
De buurt van de Billitonstraat bijeen onder de feestpoort ter gelegenheid van de bevrijding in 1945. (Foto: )

Een prent met een schat aan buurtgeschiedenis

  Historie

Enschede - De vijftigjarige Historische Sociëteit Enschede-Lonneker trekt dit jubileumjaar met een reeks feestelijke buurtpresentaties door ‘stad en dorp’. Na de goed bezochte bijeenkomsten op Pathmos en Velve-Lindenhof is op zaterdag 16 juni om 14.00 uur de Kuipersdijk/Het Getfert aan de beurt. In de Zuiderspeeltuin zijn dan op een groot scherm bijzonder oude foto’s te zien. De inloop (met koffie en thee) is vanaf 13.30 uur.

Voor de pauze komen prenten van de binnenstad aan bod, daarna is het genieten van bijzondere beelden van de Kuipersdijk, de aloude toegangsweg tot de stad, zo rijk aan winkels en bedrijven. Ook antieke platen uit de volkswijk Het Getfert passeren de revue. Zoals bijgaande foto van een feestpoort aan de Billitonstraat, ter gelegenheid van de bevrijding in 1945. Een verkreukeld prentje edoch met een schat aan buurtherinneringen. Inmiddels circuleert er een namenlijstje. Wie was ook al weer wie?

Na de zomer zijn fotoseries in de maak over hoe de wijken Boddenkamp/Het Zeggelt er vroeger uit zagen, alsmede de zuid- en noordwijken van Enschede.

Alle bijeenkomsten, waarvoor de historische sociëteit nauw samenwerkt met wijkbewoners, zijn gratis en (voor zover er plek is) voor iedereen toegankelijk.

Voor meer info: zie de website www.shsel.nl

Meer berichten