De Oude Markt in lang vervlogen tijden.
De Oude Markt in lang vervlogen tijden.

Historische Sociëteit viert verjaardag met toernee

  Historie

Enschede – De Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) bestaat vijftig jaar en trekt daarom dit jubileumjaar met een reeks feestelijke buurtpresentaties door 'stad en dorp'.

Met de vertoning van oude foto's wil de SHSEL, samen met de bewoners van de diverse stadsdelen, de lokale geschiedenis laten herleven.

De start is zaterdagmiddag 21 april om 14.00 uur op Pathmos met een feestelijk aangeklede bijeenkomst in de monumentale buurtschool aan de Spinnerstraat 29.

Voor de pauze komen foto's van de oude binnenstad aan bod, daarna is het genieten van bijzondere beelden van Pathmos zelf, vergaard door wijkbewoners.

Voor de zomer doet de karavaan nog Velve-Lindenhof en Kuipersdijk/Getfert aan. Dan zijn er soortgelijke presentaties in Lumen aan de Velveweg 54 op zaterdagmiddag 19 mei vanaf 14.00 uur en op zaterdagmiddag 16 juni vanaf 14.00 uur in de Zuiderspeeltuin aan de Kuipersdijk 83.

In en na de zomer volgen meer stadsdelen/dorpen. Alle bijeenkomsten, waarvoor de historische sociëteit nauw samenwerkt met wijkbewoners, zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten