Jarige Stawel zorgt voor bankje dat verbindt

  Historie

Enschede - Vorig jaar bestond Stichting Stawel 50 jaar. Dit is toen met een symposium gevierd en daarbij heeft Stawel aangegeven een cadeau te willen geven aan Enschede. Kunstenaar Laurens Morsink maakte een bank van (lokaal) hout en zwerfkeien. Stevig, robuust en duurzaam. Vrijdag werd het bankje officieel in gebruik genomen door wethouder Hans van Agteren en oprichter van Stawel Hennie Graave.

Stawel staat voor Stichting Agrarisch Welzijn. Sinds vijftien jaar luidt de ondertitel 'Stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede'. Stawel heeft als hoofddoel stad en platteland met elkaar in contact brengen.

Voorafgaand aan de officiele openingshandeling werd bij Theehuis Sprakel in het Bos door voorzitter Gerrit Jan van der Veen stilgestaan bij dit moment. De bank staat op een symbolische plek in de stadsrand. De locatie, aan de rand van het erf van oprichter Hennie Graave, verbindt Stawel met haar ontstaansgeschiedenis. Wethouder Hans van Agteren toonde zich blij met dit geschenk aan de Enschedese gemeenschap. Hij benadrukte opnieuw hoe belangrijk Stawel is voor de gemeente.

Meer berichten