De bekendste foto van Hennie Kuiper, gemaakt tijdens Parijs-Roubaix in 1983. Het salontafelboek bevat nog zo’n vierhonderd foto’s. Foto: Cor Vos
De bekendste foto van Hennie Kuiper, gemaakt tijdens Parijs-Roubaix in 1983. Het salontafelboek bevat nog zo’n vierhonderd foto’s. Foto: Cor Vos (Foto: Cor Vos)

Hennie Kuipers carrière in vuistdik boek

  Historie

'Kampioen Wilskracht' heet het boek dat Hennie Kuiper woensdag presenteerde op erve Kuiper in Denekamp. Vol verhalen en foto's uit zijn omvangrijke carrière. De geboren Denekamper woont al jaren in Lonneker.

Denekamp/Lonneker – Waar anders dan op zijn geboortegrond kan een boek over Hennie Kuiper beter worden gepresenteerd? Erve Kuiper was daarom woensdag het decor van de boekpresentatie. Tom Egbers praatte de middag aan elkaar. Hij werd bijgestaan door wielercommentator José de Cauwer. Het boek is samengesteld door Hennie Kuiper zelf, zijn zoon Bjorn Kuiper en journalisten Joop Holthausen en Jacob Bergsma. Holthausen schreef veelvuldig over wielerklassiekers en Bergsma versloeg alle grote wielerkoersen vanaf de motor.
Kampioen Wilskracht verhaalt over de sympathieke doorzetter uit Denekamp, die Olympisch kampioen en wereldkampioen werd, die de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Lombardije, de iconische editie van Parijs-Roubaix in 1983 en Milaan-Sanremo won, die twee keer in de Tour de etappe naar l'Alpe d'Huez op zijn naam schreef en die twee keer als tweede eindigde in de Ronde van Frankrijk.
'Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht' is een ultieme salontafelboek geworden over deze bij leven al legendarische Tukker. Het boekt telt 432 bladzijden, die voor driekwart zijn gevuld met meer dan vierhonderd foto's. Dankzij de welwillende medewerking van Nederlandse topfotografen als Cor Vos, Tonny Strouken, Berry Stokvis en Hans Heus presenteert 'Hennie Kuiper Kampioen Wilskracht' een groot aantal vaak niet eerder gepubliceerde foto's uit de omvangrijke carrière van Hennie Kuiper.
Er worden twee versies van het boek gepresenteerd: de standaard en de luxe editie. Het is een groot formaat boek met een voorwoord van Eddy Merckx. De luxe editie is persoonlijk gesigneerd door Kuiper, wordt geleverd in een cassette en is beschikbaar in een beperkte oplage. Het bevat bovendien een aantal reproducties van originele documenten uit de 'schatkamer' van Hennie Kuiper.

Het boek is te bestellen op de website www.kampioenwilskracht.nl

Meer berichten