Wijkwandeling vol 'hoogtepunten'

  Historie

Enschede - De deelnemers van de Wijkwandeling Getfert/Perik en Hogeland hebben op zaterdag 14 oktober een zeer informatieve route gelopen.

Onder leiding van gids Dirk Korte is er onder andere stilgestaan bij de Groen van Prinstererschool vanwege het bijzondere metselwerk en de wandelaars werden rondgeleid door de Renatakerk met z'n mooie glad-in-loodramen. Er is gekeken naar de vormgeving van het gebouw waar de GGD gevestigd was en dat nu grondig verbouwd wordt. En natuurlijk mocht een wandeling door de straat waar Willem Wilmink heeft gewoond niet ontbreken.

Het absolute hoogtepunt was de 'beklimming' per lift van de Alphatoren. Dit gaf de deelnemers een geweldig mooi uitzicht over Enschede en omgeving. De Plechelmus in Oldenzaal was zelfs aan de horizon te zien.

Dirk Korte wist verder veel te vertellen over het verleden van de wijken. Bijvoorbeeld dat in december 1946 de 100.000ste inwoner van Enschede aan de Soendastraat werd geboren. Of dat je bij het openen van de voordeur bij de afdakswoningen aan de Sumatrastraat direct in de woonkamer staat.

In Speeltuin 't Hoogeland werd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer berichten