Tijdens de wandeling wordt er een bezoek gebracht aan de moskee in de Atjehstraat.
Tijdens de wandeling wordt er een bezoek gebracht aan de moskee in de Atjehstraat.

Wandelen door de wijken Getfert/Perik en Hogeland-Noord

  Historie

ENSCHEDE - De mensen van Binnensingel Zuid-Oost Enschede verzorgen zaterdag 8 april een wijkwandeling in de wijken Getfert/Perik en Hogeland-Noord onder de naam 'Kijk in de wijk'.

De wandeling leidt langs markante gebouwen, mooie pleinen en andere bijzonderheden in deze wijken. Deelnemers krijgen een boekje met de routebeschrijving (waaronder ook een fotoroute) en informatie over bijzonderheden en wetenswaardigheden in deze wijken.

Tijdens de wandeling wordt er een bezoek gebracht aan de Al Ummahschool in de Javastraat en aan de moskee in de Atjehstraat. Verder wordt er aandacht besteed aan diverse gebouwen in de wijken die in eerste instantie niet opvallend zijn, maar waar wel meer over te vertellen is.

Ook de geschiedenis van de wijken komt tijdens de wandeling aan bod. Te denken valt dan aan de 'Stolpersteine' in de wijken en de ontstaansgeschiedenis van de diverse straatnamen.

Iedereen is uit genodigd om mee te lopen en is welkom vanaf 10.30 uur in speeltuin 't Hoogeland aan de Molukkenstraat 90 waar de koffie klaar staat. De start is om 11.00 uur en de vijf kilometer lange wandeling duurt ongeveer 2 uur. Onderweg is er een rustpauze met een culturele traktatie.

Meelopen?

Belangstellenden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar aanmelden@bszo.nl of via de website van 'Binnensingel Zuid-Oost' www.bszo.nl/aanmelden

Meer berichten