Bijzonder vanentoernooi Judosport Oost

  Historie

Enschede- Op zaterdag 19 september vond een bijzonder vanentoernooi plaats bij Judosport Oost. Judoka’s van alle leeftijden en niveaus mochten deze keer deelnemen.

Een vanentoernooi is een serie toernooien, bedoeld voor jonge judoka’s met geen of weinig wedstrijdervaring. Beginnende judoka’s tot 12 maximaal 12 jaar en met maximaal de oranje band nemen deel aan deze wedstrijden. Tijdens deze toernooi-wedstrijden is het doel zoveel mogelijk punten te halen. De poules, van meestal 3 of 4 judoka’s, worden dan ook zo samengesteld dat elke judoka voldoende kansen krijgt om punten te scoren. Elke 50 punten levert een vaan op. De vanen hebben dezelfde kleuren als de judobanden, van wit tot zwart.

In verband met de huidige corona-tijd vallen heel veel geplande toernooien uit. Helaas kan ook het Ippontime.nl Open Twents eind dit jaar ook niet doorgaan. Om toch wedstrijdervaring op te blijven doen werd een bijzonder vanentoernooi georganiseerd waaraan judoka's van alle leeftijden en niveaus konden deelnemen.

Meer dan 100 judoka’s streden in drie blokken tegen elkaar. De sfeer was uitstekend, trainers Sirach Cooiman en Stijn Jager zien iedereen graag terug bij de volgende ronde!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden