Met een feestelijk concert in het Muziekcentrum Enschede viert Mannenklank Glanerbrug zaterdag het 65-jarig bestaan.
Met een feestelijk concert in het Muziekcentrum Enschede viert Mannenklank Glanerbrug zaterdag het 65-jarig bestaan.

Mannenklank Glanerbrug nog lang niet met pensioen

  Cultuur

ENSCHEDE - Met een feestelijk concert in het Muziekcentrum Enschede viert Mannenklank Glanerbrug het 65-jarig bestaan. Zaterdag 4 februari werken onder meer een combo, Wilhelmina Glanerbrug en het jongerenkoor Taktvoll mee aan de lustrumviering. Het concert begint om 20.00 uur. "Zingen in zo'n groot koor is fantastisch. Ik ben al 25 jaar lid en heb er nog steeds veel plezier in!"

De jubilerende vereniging werd in 1951 opgericht als Christelijk Mannenkoor Glanerbrug. Enkele jaren geleden werd het meer eigentijdse Mannenklank Glanerbrug als naam gekozen.

Niet langer stijf

"We maken ons sterk voor een gezonde toekomst," weet Mannenklankvoorzitter Meinco Feddes te vertellen. "Dat blijkt niet alleen uit onze naam. Met muziek die minder traditioneel is dan bij veel andere mannenkoren, proberen we een jonger publiek te bereiken. Nummers als 'Opzij, opzij, opzij', 'You raise me up' en nummers van The Beatles vallen in de smaak. Bovendien proberen we het stijve koorzingen achter ons te laten. In het komende concert zit er al wat beweging in het koor en we werken ook met lichtbeelden."

Jongere leden

Volgens Feddes hebben de veranderingen al resultaat. Er komen bijvoorbeeld weer jongere leden bij. "Ons koor telt nu 43 leden en de jongste is 23 jaar. Verder telt het koor enkele dertigers en veertigers. Daar zijn we heel blij mee.Voor een mannenkoor is dat jonge aanwas. In het jubileumjaar hebben we onder leiding van de nieuwe dirigent Paul Kempers ook aardig aan de weg getimmerd. Vorig jaar hebben we in het najaar en met kerst al twee jubileumconcerten gegeven. Zaterdag volgt de afsluiting van het jubileumjaar met een knallende finale in het Muziekcentrum."

Dak eraf

Voor de pauze treedt Mannenklank Glanerbrug onder meer met a capella repertoire op. Ook het jongerenkoor laat dan een aantal eigen nummers horen. Na de pauze vormen alle zangers één groot koor. "Dan gaat het dak eraf. Met ruim honderd zangers op het podium en de begeleiding van het orkest plus combo wordt het een groot feest. Zingen in zo'n groot koor is fantastisch. Ik ben al 25 jaar lid en heb er nog steeds veel plezier in. De choreografie bij de zang is ook leuk. Dat gaan we in de toekomst zeker meer doen."

Samenwerking

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt de Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede. Zie voor meer informatie over de samenwerking met de Huis aan Huis: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden