<p>Zangeres en actrice Bente Fokkens trapt de avond af. Bente timmert flink aan de weg. Vorig jaar bracht ze de single &lsquo;Liefste, Ken Je Mij&rsquo; uit, waarmee ze veelvuldig op radio en tv kwam. Dit jaar verscheen het nummer &lsquo;Nee is Nee&rsquo; waarin ze zich samen met zangeres Maan uitspreekt tegen grensoverschrijdend gedrag. Bente treedt al op sinds haar elfde. Deze jonge start van haar muzikale carri&egrave;re resulteerde in de documentaire &lsquo;Bente&rsquo;s Stem&rsquo;, meerdere optredens bij De Wereld Draait Door, deelname aan The Voice Kids en een optreden op Into The Great Wide Open. Naast zangeres is Bente ook actrice. Ze speelt in de film &lsquo;Kappen!&rsquo;, in de hit-serie &lsquo;Soof 2&rsquo; en is te zien in de serie &lsquo;Misfit&rsquo;.</p>

Zangeres en actrice Bente Fokkens trapt de avond af. Bente timmert flink aan de weg. Vorig jaar bracht ze de single ‘Liefste, Ken Je Mij’ uit, waarmee ze veelvuldig op radio en tv kwam. Dit jaar verscheen het nummer ‘Nee is Nee’ waarin ze zich samen met zangeres Maan uitspreekt tegen grensoverschrijdend gedrag. Bente treedt al op sinds haar elfde. Deze jonge start van haar muzikale carrière resulteerde in de documentaire ‘Bente’s Stem’, meerdere optredens bij De Wereld Draait Door, deelname aan The Voice Kids en een optreden op Into The Great Wide Open. Naast zangeres is Bente ook actrice. Ze speelt in de film ‘Kappen!’, in de hit-serie ‘Soof 2’ en is te zien in de serie ‘Misfit’.

(Foto: )

Meet & greet met zangeres Bente bij Metropool

  Cultuur

In Metropool wordt donderdagavond 16 september het CO-FEST gehouden. “Een feest voor en door jongeren van Enschede’’, zegt Audry Hoemakers. Zangeres Bente komt optreden en geeft na afloop een meet & GMeet. “Ze gaat met jongeren in gesprek over hoe ze de coronatijd beleefd hebben en hoe ze verder gaan.’’

Enschede - Jongerenwerkers van welzijnsorganisatie Alifa zijn samen met een aantal jongeren het avontuur aangegaan om dit evenement neer te zetten. Drie dj’s van studentenvereniging Taste gaan draaien en quizzen. Vanuit het actieprogramma #hardgaan053 is zangeres Bente met haar band gevraagd om op te treden. Naderhand is er een Meet & Greet met Bente. 

De wens om een feest te organiseren kwam uit de vele gesprekken die de Alifa-jongerenwerkers met jongeren uit de stad voerden, meldt Audry Hoemakers. “In de aanloop naar het feest kregen de jeugdige organisatoren een masterclass van Koen Bredeveld, één van de organisatoren van Freshtival. Ze leerden van hem wat er allemaal bij de organisatie van een evenement komt kijken. Met deze informatie zijn ze aan de slag gegaan en hebben ze het CO-FEST georganiseerd. CO-FEST staat voor een online colour feest en de naam heeft natuurlijk ook een link met corona.’’

De dj’s die tijdens CO-FEST performen - Pascal Scheepmaker alias Paxal, Jamie Janbroers alias Mokka Magic en Jorn Smulders alias J/N - zijn in de stad geen onbekenden meer, aldus Audry. “Ze draaiden begin januari al een online show vanuit het Concordia theater en waren dit voorjaar te zien en te horen vanaf de tribunes van de Grolsch Veste tijdens de ‘Twente in de Mix’ show. Op het CO-FEST draaien de dj’s voornamelijk dance en pop en vuren ze tussendoor quizvragen op de kijker af waarmee mooie prijzen te winnen zijn.’’ CO-FEST is op 16 september vanaf 20.00 gratis te bekijken via www.twitch.tv/alifaenschede.

Door een post over Bente te liken krijgt een aantal jongeren de kans om Bente live te ontmoeten en met haar in gesprek te gaan.

#hardgaan053 is een actieprogramma voor jongeren

‘#hardgaan053’ is de naam van het actieprogramma voor jongeren in Enschede. Initiatiefnemers Alifa, Concordia en Sportaal zijn het offensief gestart om met jongeren voorbij corona te kijken en om ‘de fun’ terug te brengen. Jongeren kunnen zelf ideeën aandragen via info@hardgaan053.nl.

de drie dj’s vuren tussen de muziek door quizvragen af

Meer berichten