Beer komt naar de grote stad, wat uitloopt op een doldwaas, muzikaal avontuur voor het hele gezin.
Beer komt naar de grote stad, wat uitloopt op een doldwaas, muzikaal avontuur voor het hele gezin. (Foto: PR)

Wilminktheater zoekt kinderen die mee willen spelen in musical

  Cultuur

Enschede - Beer de musical is op zondag 24 november om 15.00 te zien in het Wilminktheater. Een spannende en hartverwarmende familievoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. Het Wilminktheater en de maker (Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland) geven kinderen de kans om mee te spelen in de voorstelling.

Het Wilminktheater zoekt kinderen tussen de 10 en 12 jaar die het leuk vinden om met een heleboel kinderen en jongeren en musicalsterren Fabian Jansen, Kiki Schippers, Wendy Hoogendijk en Oscar Aerts te acteren, dansen en zingen tijdens de voorstelling op 24 november. Een prachtige kans voor kinderen om te ervaren hoe het is om als een echte musicalster op het toneel van een theater te staan.

Het verhaal

Beer komt naar de grote stad, wat uitloopt op een doldwaas, muzikaal avontuur voor het hele gezin. Beer is groot, zacht en lief. Maar toch, die klauwen... Mag Beer blijven, of moet hij gevangen en uitgezet worden?

In dit hedendaagse sprookje doen Ollie, Maas, Kleine en Flo er alles aan om Beer (Fabian Jansen) uit de handen te houden van hen die hem willen vangen; niet iedereen is blij met een vreemde in de stad. Dit doen ze niet alleen, maar samen met Annie de toverfee (Kiki Schippers en Wendy Hoogendijk) en haar broer Dealer Dick (Oscar Aerts). Gaat het ze lukken?

Guus Kuijer

Met teksten van kinderboekenschrijver Guus Kuijer, muziek van Diederik van Vleuten en tekstbijdragen van Derek Otte is Beer een modern sprookje met een actuele boodschap. Maar bovenal is het een bereleuk uitje voor het hele gezin.

In de voorstelling kunnen 12 jongens en meisjes meedoen die door het Jeugdtheaterhuis geselecteerd worden, mits zij tussen de 10 en 12 jaar oud zijn en kledingmaat 140, 146, 152 of 158 hebben. De geselecteerden spelen op zondag 24 november mee in de voorstelling van 15.00 uur. Zij moeten op vrijdag 22 november (15:30 – 18:30 uur), zaterdag 23 november (10:00 – 15:30 uur) en zondag 24 november 11:00 – 17:00 uur) beschikbaar zijn om te repeteren en te spelen. Alles vindt plaats in het Wilminktheater.

Aanmelden

De kosten voor de geselecteerden om mee te kunnen doen zijn 35 euro. Aanmelden kan via de site van het Wilminktheater. Daar is ook meer informatie over de voorstelling te vinden.

www.wilminktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden