Op deze Culturele Zondag komt Bob Ross tot leven dankzij Jeroen Kumeling.
Op deze Culturele Zondag komt Bob Ross tot leven dankzij Jeroen Kumeling. (Foto: Fam. Kumeling )

Het sprookt in Heurne en Langestraat

  Cultuur

Enschede - De laatste Culturele Zondag van het jaar op 3 november heeft als thema 'Er was eens… Over sprookjes, fantasie, geschiedenis en alles wat tot de verbeelding spreekt'.

Diverse winkels en horecazaken in De Heurne en in de Langestraat zijn het toneel van gratis optredens, exposities en creatieve workshops. Zo kun je bij Schuurman Schoenen een sprookjesschoen maken, bij Bertus Workel is er Muziek in het Magazijn en bij Brasserie Willemientje kunnen tekentalenten sprookjes tekenen die live worden voorgedragen door vertellers. Leren schilderen kan samen met Bob 'Jeroen' Ross en leren dansen kan bij Rico Latino en Focus. In De Heurne zijn diverse exposities en door de straten lopen sprookjesachtige karakters. Het evenement is van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken in De Heurne en de Langestraat.

Bij Bertus Workel kun je zelf verf leren maken met pigmenten. En Concordia organiseert twee workshops bij twee schoenenzaken: Maak een droomkamer in een schoenendoos bij Van Haren of maak een sprookjesschoen bij Schuurman Schoenen.

Wat draagt de zeemeermin? Bij Thuiszorg Eanske aan De Heurne toont Zilver en Zo sieraden gemaakt van schelpen parels en paarlemoer. Een aantal kunstenaressen heeft bij Heel Bijzonder de expositie Het nieuwe sprookjesbos ingericht. En liefhebbers van fotografie en vintage kunnen hun hart ophalen bij de foto-expositie van Annelous van Toor. Zij toont in de foyer van Rico Latino 'familie- en vakantiekiekjes' van 50 jaar geleden tot nu.

Bij Brasserie Willemientje dragen vier vertellers een sprookje voor. Tekentalenten kunnen aanschuiven en het sprookje teken. Vertellers zijn theatermaker Regine Hilhorst, leraar Luc Tiehatten, journalist Marjon Kok en verhalenverteller Wim Wolbrink. Opgeven hoeft niet van tevoren, maar kom wel op tijd. Deelname is gratis.

Kun je niet tekenen, maar wil je graag getekend worden, dan kun je bij WAAR langs in de Langestraat. Daar zitten maar liefst zes tekenaars van De Tekenclub die het model dat in de stoel plaatsneemt op geheel eigen wijze op papier zetten.

Bob Ross was een bekende Amerikaanse landschapsschilder. Op deze Culturele Zondag komt Bob Ross tot leven dankzij Jeroen Kumeling. Op diverse plekken is hij 'te spotten' en het publiek kan ook meeschilderen om zo zelf het geluk van het schilderen te ontdekken.

Kinderen kunnen in hun mooiste sprookjeskleren op 3 november om 12.30 uur naar de Theatermakerij in de Performance Factory komen. Daar worden ze geschminkt en leren ze een 'dansend loopje' waarna de optocht om 13.30 uur vertrekt naar het centrum.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis, onder begeleiding van een ouder of volwassen begeleider, meedoen met de optocht. Ook ouders/begeleiders mogen verkleed meelopen. Door De Heurne en de Langestraat lopen die middag trouwens wel meer vreemde figuren rond...

Meer info:

culturelezondagenschede.nl

Meer berichten