Gabriëlla Aloise, Gina Agus en Bruna Poddi: "De avond is voor iedereen die van Italië en de Italiaanse sfeer houdt."
Gabriëlla Aloise, Gina Agus en Bruna Poddi: "De avond is voor iedereen die van Italië en de Italiaanse sfeer houdt." (Foto: Maurice Perik)

't Bölke beleeft voor de tweede maal Una Notte Italiana

  Cultuur

Enschede - Een avond met muziek van zanger Gino Politi, DJ Ronald die alle bekende Italiaanse hits voorbij laat komen, een loterij met geweldige prijzen en natuurlijk heerlijke Italiaanse hapjes en drankjes. Dat is Una Notte Italiana, die op zaterdag 19 oktober voor de tweede maal wordt gehouden in 't Bölke in Enschede.

Het evenement is een initiatief van de drie Italiaanse dames Gabriëlla Aloise, Gina Agus en Bruna Poddi. "Het idee om deze Italiaanse avond te gaan organiseren is vorig jaar spontaan ontstaan. Van oudsher was de Italiaanse gemeenschap, die voor een groot deel uit Sardijnen bestaat, heel hecht. Maar die 'eerste' generatie Italianen in Enschede, die hierheen kwamen om te werken, is inmiddels oud en er vallen steeds meer weg. Wij groeiden op met bijeenkomsten en feesten die werden gehouden bij de Circolo Sardo en de eigen voetbalclub Mediterraneo. Maar helaas is er de klad in gekomen. Daarom hebben we in februari 2018 besloten de handschoen op te nemen en zelf zo'n feest te organiseren, om de Italiaanse gemeenschap weer bij elkaar te brengen. En dat wilden we dan wel groots aanpakken", vertellen de dames.

Met behulp van social media werd het evenement wereldkundig gemaakt. De eerste editie was vorig jaar een daverend succes: bijna 650 bezoekers lieten zich onderdompelen in de Italiaanse sfeer in het Bölke, dat voor de gelegenheid geheel in stijl was ingericht. Een tweede editie kon niet uitblijven.

De speciaal aangemaakte facebookgroep telt bijna 800 leden en ook nu weer zijn er inmiddels een paarhonderd kaarten verkocht. De locatie werd weer geregeld en het programma heeft inmiddels weer vorm gekregen.

"De avond is natuurlijk niet alleen voor Italianen maar voor iedereen die van Italië en de Italiaanse sfeer houdt. We willen er opnieuw een fantastische avond van maken, waar nog lang over wordt nagepraat. Iedereen krijgt een welkomstdrankje en er worden de hele avond lekkere Italiaanse hapjes geserveerd. Hiervoor zorgen Pinna Delicatessen uit Enschede en Ristorante Isolabella uit Losser. Bij deze twee zaken zijn ook kaarten in de voorverkoop te verkrijgen. Natuurlijk kan men ook op de avond zelf aan de kassa kaarten kopen."

Op dit moment wordt samen met sponsors gezorgd voor mooie prijzen die in een loterij zijn te winnen.

Una Notte Italiana, 19 oktober, 20.30 uur, 't Bölke Enschede, toegang 10 euro incl. hapjes en welkomstdrankje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden