Kapsalon Romy is een ontroerende film over Romy en haar oma, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt.
Kapsalon Romy is een ontroerende film over Romy en haar oma, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. (Foto: Elmer van der Marel)

Cinekid Festival: technologische snufjes en avontuurlijke films

  Cultuur

Enschede - Concordia haalt het Cinekid Festival weer naar Enschede in de herfstvakantie. Kinderen tussen de drie en veertien jaar kunnen nieuwe, bijzondere films bekijken en in het MediaLab op ontdekkingstocht naar de nieuwste technische snufjes. De films draaien van 19 tot en met 26 oktober, het MediaLab is van 21 tot en met 25 oktober te bezoeken.

Concordia aan de Langestraat 56 wordt omgetoverd tot een heus MediaLab. Van maandag tot en met vrijdag zijn diverse hightech workshops te volgen. 'Jouzelfie' bijvoorbeeld, waarbij kinderen een eigen unieke selfiefilter kunnen ontwerpen. Ook is er het spel Line Wobbler, met een spiraal die kan bewegen als controller en een vijf meter lange LED-strip als speelveld. Kinderen krijgen daarmee de volgende uitdaging: kunnen zij langs de obstakels kruipen en zo de vijanden verslaan?

In de filmzalen aan de Oude Markt 15 draait Concordia een mooie selectie kinderfilms voor alle leeftijden, waaronder Lotte op zoek naar de draken. Tijdens een wedstrijd helpen de twee hondjes Lotte en Roosi wetenschappers om een mythische, vuurspuwende draak te vinden. Zullen ze winnen? Kapsalon Romy is een ontroerende film over Romy en haar oma. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar oppas-oma Stine moet, die als kapster werkt en Alzheimer heeft. Als zij haar kleindochter in vertrouwen neemt over die toenemende vergeetachtigheid, beseft Romy dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma! Bekroond op het Noorse International Children's Film Festival als Beste Europese jeugdfilm van 2019.

Kaarten en informatie
Er is een combinatieticket voor 10 euro beschikbaar voor het MediaLab en een film naar keuze (op verschillende dagen te bezoeken). Los zijn de prijzen voor de film 7,00 euro en voor het MediaLab 5,00 euro. Kijk op www.concordia.nl/cinekid voor alle activiteiten en films.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden