Halloweenkermis maakt herfstvakantie extra griezelig

  Cultuur

Enschede - De herfstvakantie staat weer voor de deur, dus tijd om eropuit te trekken. Een van de grootste publiekstrekkers in Enschede is de Halloweenkermis in het Volkspark. Ook dit jaar worden er weer leuke activiteiten georganiseerd, zoals een zombie walk en een vuurwerkshow.

De Halloweenkermis staat van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober in het Volkspark. De kermis is iedere dag geopend van 13.00 tot 23.00 uur, dus je hebt genoeg tijd om een ritje te maken in de Mega Booster of de zweefmolen. Een bezoekje aan de kermis is natuurlijk extra leuk wanneer het donker is, want dan zijn alle lichtjes goed zichtbaar.

Tijdens de kermis kunnen kinderen worden wat ze maar willen. Ieder weekend staat er namelijk een team van vrijwilligers klaar om de kinderen gratis te schminken.

Halloween is niet compleet zonder een besneden pompoen. Op woensdag 23 oktober kun je zelf een pompoen uitsnijden bij de informatietent. Aanvang: 14.00 uur en deelname is gratis. Vanaf 18.00 uur kun je dan meelopen in de Halloweentocht. Het park verandert voor de gelegenheid in een griezelig bos met spoken, waarzegsters en clowns. De tocht is geschikt voor de hele familie. 

Wie graag wat geld wil besparen, moet op donderdag 24 oktober naar de kermis. Dan is het Eurokortingsdag. Vond je de Halloweentocht van woensdagavond nog niet spannend genoeg? Kom dan op vrijdag 25 oktober naar de zombie walk! Deze tocht gaat om 20.00 uur van start en met een speciaal voertuig verplaatst de stoet zich over de kermis.

Op zondag 27 oktober wordt om 21.00 uur de Halloweenkermis afgesloten met een vuurwerkshow.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden