Robert J. Reinders (rechts) scoorde als Robert Jay in 1994 een hitje met 'Red Bullet'. Precies 25 jaar later verschijnt nu een remake van het nummer.
Robert J. Reinders (rechts) scoorde als Robert Jay in 1994 een hitje met 'Red Bullet'. Precies 25 jaar later verschijnt nu een remake van het nummer. (Foto: Robert Jay)

Robert Jay is terug met remake van Red Bullet

  Cultuur

Enschede - Robert J. Reinders scoorde als Robert Jay in 1994 een hitje met 'Red Bullet'. Het nummer werd met name door Frits Spits veel gedraaid. Precies 25 jaar na de release verschijnt nu een remake van het nummer. Met als leadzanger de uit Seattle afkomstige Tollak Ollestad, die onder andere speelde met Don Henley, Andrea Bocelli en Michael McDonald.

Robert J. Reinders is zijn muzikale carrière vrij abrupt gestopt, toen bleek dat hij naast over muzikaliteit ook over het nodige ondernemerschap beschikte. Binnen de entertainmentwereld werkte Reinders als organisator van evementen en festivals samen met grote artiesten.

Tot het noodlot toesloeg. Er werd een zeldzame ziekte geconstateerd, die het lichaam van de muzikant volledig aantastte. Ondernemen ging niet meer, muziek maken al helemaal niet. Reinders stopte al zijn activiteiten en richtte zich volledig op het overwinnen van zijn ziekte. Dat lukte. Na een lange revalidatie haalde hij zijn gitaar weer uit de koffer.

De Robert Jay van nu is rauwer en eigentijdser. Een album is in de maak, de laatste bladzijden van een boek over zijn leven worden nu geschreven en een 'livetour' staat in de grondverf.

Meer info:

robertjayband.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden