Deejaycollectief VierbijVier draait plaatjes voor een publiek dat onderwijl kan genieten van het fenomenale uitzicht vanuit het Balengebouw.
Deejaycollectief VierbijVier draait plaatjes voor een publiek dat onderwijl kan genieten van het fenomenale uitzicht vanuit het Balengebouw. (Foto: PR)

Museumnacht Enschede: 'Gave aanvulling op uitgaansaanbod'

  Cultuur

Enschede - Enschedese musea veranderen in een dansvloer tijdens de eerste Museumnacht Enschede. Meer dan tien culturele instellingen openen hun deuren in de nacht voor het festival. Er is een uitgebreide line-up: van beats van VierbijVier tot een pop-up catwalk van Yves Saint Laurent en muzikanten die jammen op silent movies. Het festival vindt plaats tijdens de late uurtjes op zaterdag 12 oktober.

'We willen komende jaren de Museumnacht Enschede echt neerzetten als een cultureel festival in de nacht', aldus projectleider Julia Wolters. Museumnachten bestaan al in veel Nederlandse steden en het fenomeen krijgt steeds meer navolging in andere plaatsen. 'In veel steden is de museumnacht een ontzettend gave aanvulling op het uitgaansaanbod. Met de museumnacht willen we musea en culturele instellingen verbinden met een nieuw, jong publiek. Vandaar dat we het neerzetten als een festival.'

Spannende acts

Tijdens museumnacht staan spannende acts op bijzondere locaties. Naast de reguliere programmering van alle deelnemers zijn er diverse live-acts, theatershows en dj's. Zo draait dj collectief VierbijVier met panoramaview in het Balengebouw en kun je dansen in een museumzaal tijdens de afterparty die gehost wordt door In the Middle of the Rhythm (ITMOTR) in Rijksmuseum Twenthe. Verder zijn er rondleidingen door het depot van Rijksmuseum Twenthe, performances en theateroptredens op verschillende locaties en een popup-bar van Stanislaus Brewskovitch bij de Museumfabriek.

Kinderen

Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma tijdens het festival. Zo geeft Theater Sonnevanck de rondleidingen 'Vita', kun je hopelijk de volle maan bekijken in de sterrenwacht van de Museumfabriek, zijn er verschillende dansoptredens van Kalibers talentenklas in het Rijksmuseum Twenthe en staat er een Cinekid-installatie bij Concordia aan de Langestraat 56. Voor kinderen is de entree gratis.

Kaartjes

All-access tickets zijn voor 15 euro te bestellen op www.museumnachtenschede.nl. Het festival vindt plaats op zaterdag 12 oktober, van 19.00u tot 0.00u op verschillende locaties in de Enschedese binnenstad. Voor een compleet overzicht van de locaties en verschillende programmaonderdelen kan men terecht op de website www.museumnachtenschede.nlof neem contact op met Julia Wolters. De afterparty is van 00.00u tot 03.00u bij Rijksmuseum Twenthe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden