Bij Concordia vindt op vrijdag 11 oktober een 'Vindiets fashion swap' plaats.
Bij Concordia vindt op vrijdag 11 oktober een 'Vindiets fashion swap' plaats. (Foto: PR)

Kledingruil tussen kunstwerken bij Concordia

  Cultuur

Bij Concordia vindt op vrijdag 11 oktober een 'Vindiets fashion swap' plaats. Tijdens deze avond kan iedereen mooie kleding, schoenen en accessoires ruilen met anderen. De expositieruimte aan de Langestraat 56 wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een modeparadijs.

Enschede - De avond wordt georganiseerd als afsluiter van de Dutch Sustainable Fashion Week, die van 4 tot en met 13 oktober plaatsvindt. Tijdens de ruilavond kunnen mensen een 'nieuwe' garderobe bij elkaar snuffelen. Het concept: "Breng in wat je niet meer draagt, maar wat te mooi is om weg te gooien en ruil het op de swap avond voor iets wat een ander niet meer draagt", vertelt Anke Laarhuis. "Je mag alles meenemen, zolang het er mooi en netjes uitziet en schoon is. Het hoeft niet bij dit seizoen te passen. Ook accessoires zijn welkom: die mooie tas, ketting of riem die je maar aan blijft kijken. Die schoenen die net niet lekker zitten of die jas die je gewoon niet draagt: maak iemand anders er blij mee!" Een aantal studenten styling van ROC van Twente loopt deze avond rond om te laten zien hoe je kleding kunt 'ophippen' en onverwachte combinaties maakt om bezoekers te inspireren.

Tickets voor deelname aan de Fashion Swap en meer info via: concordia.nl. Meer over Vindiets op de facebookpagina met die naam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden