Cabaretiers voelen zich thuis in het Vestzaktheater. Zo verzorgen Pieter Verelst (foto) en Thijs Kemperink er dit seizoen try-outs.
Cabaretiers voelen zich thuis in het Vestzaktheater. Zo verzorgen Pieter Verelst (foto) en Thijs Kemperink er dit seizoen try-outs. (Foto: PR)

Concordia en Vestzaktheater gaan dit jaar voor afwisseling

  Cultuur

Enschede - Enschede kan zich verheugen op een gevarieerd nieuw theaterseizoen, met ruimte voor nieuw talent. Tenminste, als het aan Concordia en het Vestzaktheater ligt. Van singer-songwriters en een nieuwe kinderreeks tot toneel en cabaret - soms nog in de schetsfase.

Het Vestzaktheater in de Walstraat is bij uitstek geschikt voor opkomend talent dat wil bijschaven, vallen en weer opstaan. Dit ten overstaan van publiek dat houdt van een avontuurlijke avond, waarbij je nieuwe helden van heel dichtbij meemaakt. Zo is er de reeks Mooiste Liedjes, een muzikale avond met steeds vier singer-songwriters of -bands. Op 26 september openen zij het Vestzak-theaterseizoen onder meer met folkzanger Ruud Fieten, grunge-elektro-Indieband No Wow en Minka, die haar nederpop kleurt met een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.

Ook TKA - de Twentse Kunst Alliantie - is een graag geziene, terugkerende gast in het kleine theater. Het jonge gezelschap speelt met beeldende kunst, theater en muziek, en maakt - indien 'nodig' - ook graag uitstapjes richting andere disciplines. Zo trapt TKA op 10 oktober het Overijssel Filmfestival af.

De twee theaterlocaties van Concordia zijn tevens dé plek als het gaat om talentontwikkeling van eigen bodem. In samenwerking met OKTO (Overleg Kleine Theaters Overijssel) biedt de organisatie het podium aan makers uit de serie Made in Overijssel. Voor Overijsselse makers als cabaretduo Bovenste knoopje open en singer-songwriter Johanneke ter Stege openen meerdere theaters in de provincie hun deuren ter bevordering van nieuw talent.

Gezinnen kunnen komend seizoen weer genieten van familievoorstellingen in de bekende Broodje Kind-reeks. Nieuw is de reeks Zin in Zondag! in het Vestzaktheater; interactieve ochtenden voor alle kinderen (en ouders) die houden van muziek, met elke editie een ander programma door Somnium Music.

Ook als het gaat om de allereerste schetsen van hun nieuwste shows, weten steeds meer cabaretiers de weg te vinden naar de beide theaters. Zo zijn er try-outs van Twentenaar Thijs Kemperink en spring in 't veld Pieter Verelst in het Vestzak, en in Concordia komen theaterdiva Loes Luca, de internethit Hehobros - Kevin Hassing en Pepijn Schoneveld - en comedian Glodi Lugungu try-outen. Info:

www.concordia.nl/theater

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden