Moes Wagenaar, bedenker van de Dagelijkse Dosis Impro. Foto: Tim de Man
Moes Wagenaar, bedenker van de Dagelijkse Dosis Impro. Foto: Tim de Man (Foto: Tim de Man)

Voormalig stadsdichter improviseert de grijze dagen weg

  Cultuur

Enschede - De herfst is er weer en Moes Wagenaar, voormalig stadsdichter van Enschede, start op 30 september met de Dagelijkse Dosis Impro.

Wagenaar: “Veel volwassenen zien zichzelf als speelse wezens, maar ook veel daarvan hebben geen idee hoe ze daar vorm aan kunnen geven naast hun drukke en verantwoordelijke bestaan.” Met het programma Dagelijkse Dosis Impro van Improvalley slaat Wagenaar een brug tussen de speelsheid en de volwassen wereld. “Het programma kost nagenoeg geen tijd naast je overige werkzaamheden. Je integreert juist een speelse mindset en pretogen in allerlei dagelijkse bezigheden.”

Levenskunst

“Ik ben van opleiding filosoof en in alle dingen die ik de laatste 10 jaar heb gedaan, van stadsdichter tot schoolvoorstellingen en bij de filosofeerclub zie ik dat mensen behoefte hebben aan handvatten voor het vormgeven van hun eigen levenskunst. Ze willen op hun eigen manier een fijn en betekenisvol leven leiden.” Ze doet al sinds 1999 aan theaterimprovisatie en heeft aan den lijve ondervonden dat improvisatie een heel mooie leerschool is voor levenskunst. “Na een zware periode in mijn leven was mijn wereld heel grijs voor mij en dacht ik echt: ‘is dit het nu?’ Met het toepassen van improvisatie-technieken kreeg mijn leven gelukkig snel weer kleur en kreeg ik mijn pretogen weer terug."

10 gouden regels

Ze baseert haar programma op 10 gouden regels uit de improvisatie. Bij elke regel heeft ze een korte meditatie opgenomen voor de zondagavond en maakte ze 5 opdrachten voor door de week. Het volgen van het programma kost je niet meer dan 5 minuten per dag en toch ben je er de hele dag een beetje mee bezig.

Neem speelsheid serieus

Als je wilt kijken of dit iets voor jou is dan biedt Moes een gratis e-boek aan met de titel ‘Neem je speelsheid serieus’. Je komt als deelnemer in een online gemeenschap waarin je vragen en ervaringen kunt delen met Moes en met elkaar en je mag als het toch niet bevalt nog 30 dagen na de start de betaalde 47 euro terugvragen.

Theater Sprook

En als je je inschrijft voor het programma krijg je (als je bij de eerste 100 bent) een vrijkaartje om te kijken bij een improvisatievoorstelling van Theater Sprook in Deventer, de groep waar Moes wekelijks mee speelt.

Meer info op:

www.improvalley.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden