Mannenklank Glanerbrug doet mee aan de wedstrijd van de Korendag in Prismare.
Mannenklank Glanerbrug doet mee aan de wedstrijd van de Korendag in Prismare. (Foto: PR)

Korendag bij Prismare is een hit

  Cultuur

Enschede – Bij Prismare wordt zaterdag weer een Korendag gehouden. Het is alweer de zevende editie en deze keer komen er liefst vijftien koren optreden, waarvan de meesten meedoen aan de koorcompetitie. Mannenklank Glanerbrug is ook van de partij. "We hopen op een mooie dag'', zegt Meinco Feddes.

Meinco Feddes zingt zaterdag mee in het Glanerbrugse mannenkoor en hij zit tegelijkertijd in de organisatie van de Korendag. Feddes is voorzitter van de werkgroep die de Korendag regelt. De werkgroep bestaat verder uit Jacintha Blom, Anniek Janssen en Ans Broen.

Bij Ans Broen kwam het idee vandaan om een zelfstandige Korendag te houden, los van de UITDaAG, zo vertelt Feddes. "In 2013 zijn we ermee gestart. Prismare hield altijd een UITDaAG waar alle verenigingen zich konden presenteren en daar zaten twee of drie koren bij. Toen kwam Ans met het idee om een korendag te houden met een wedstrijdelement erin. We zijn ermee begonnen en het sloeg direct aan.''

Wel hebben de deelnemende koren de keus om aan de koorcompetitie mee te doen. "Alleen als er genoeg koren zijn die mee willen doen aan de wedstrijd dan houden we die'', zegt Feddes. Voor deze koorcompetitie meldden zich negen koren aan, maar inmiddels is Inspiration Boekelo afgehaakt. "Zij hebben afgezegd. Ze hadden veel ziektegevallen.'' Ook Gospelkoor Risja, dat buiten de koorcompetitie om zou optreden, zegde om die reden af. "We hebben nog geprobeerd om hun plaatsen ingevuld te krijgen met andere koren, maar dat was te kort dag voor die koren'', zegt Feddes.

De koren komen niet alleen meer uit Enschede, maar ook uit de regio. Zo doen POPenzo en Born to Pop uit Borne mee aan de wedstrijd. Ook Half Past Nine, de winnaar van 2018, staat op de deelnemerslijst. Andere koren die meedoen aan de wedstrijd zijn: Popkoor Prestige Enschede, Shanty- en Smartlappenkoor 1 plus 1 is 3, Soundscape, Musilon en Mannenklank Glanerbrug. Zij treden vanaf 12.10 uur op in de sportzaal. In de theaterzaal gaan de koren zingen die niet meedoen aan de wedstrijd: Vrouwenkoor Typisch, Et Cetera, All Flavours, Chantons, Popkoor Liberation, The Sista's en Grensland Overdagkoor Enschede.

Feddes zingt al 28 jaar in het Glanerbrugse mannenkoor. Het repertoire? ''Leuke muziek'', zegt Feddes. De jury bestaat uit Mathilde van de Veen, Jan Willem Fikse en Albert van Eldik. Van de Veen is dirigente en pianiste. Ze studeerde in 2012 cum laude af aan het Artez Conservatorium Enschede in de richting Jazz & Pop. Fikse is sinds 1991 organist/pianist in diverse kerken in Enschede en omgeving. Van Eldik dirigeert het Amazing Ladies Choir in Hengelo en is organist/pianist van de Oude Kerk in zijn woonplaats Borne.

Tijdens de Korendag zijn er niet alleen optredens, maar kunnen bezoekers ook meedoen aan workshops, zoals 'Vocale training lichte muziek' en 'Presentatie en communicatie'. Aanmelden kan via organisatie@korendagprismare.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden