Lovend woorden voor Thomas Verlaek

  Cultuur
Kunstenaar Thomas Verlaek, werkzaam bij Aveleijns Atelier 't Meera in Enschede, won de Special Award 2019.
Kunstenaar Thomas Verlaek, werkzaam bij Aveleijns Atelier 't Meera in Enschede, won de Special Award 2019. (Foto: )

Enschede/Utrecht - Kunstenaar Thomas Verlaek, werkzaam bij Aveleijns Atelier 't Meera in Enschede, won vrijdagmiddag met zijn bijzondere tekeningen de Special Award 2019. Hij kreeg de eerste prijs van de vakjury.

De Special Award is dé vierjaarlijkse landelijke beeldendekunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts.

Thomas Verlaek ontving de prijs uit handen van Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht. Er waren lovende woorden van Marijke van Hees namens de Raad voor Cultuur.

In het voorjaar van 2019 zijn kunstenaars uitgenodigd om digitaal drie recente kunstwerken in te sturen. Bijna vierhonderd kunstenaars hebben werk, met een grote diversiteit van thema's en technieken, ingestuurd.

Uiteindelijk heeft een zogeheten tussenjury 39 kunstenaars geselecteerd. Zij exposeerden ieder met drie kunstwerken in de Nicolaïkerk in het museumkwartier van Utrecht.

Naast Thomas Verlaek waren ook Marion Visschedijk en Annabelle van het Voort van de Klei van Atelier 't Meera genomineerd. Zij vielen helaas niet in de prijzen.

Meer informatie op

specialaward.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden