Fotomanifestatie Enschede eert hedendaagse fotografie

  Cultuur
Het thema van deze editie is 'Inner Circles'.
Het thema van deze editie is 'Inner Circles'. (Foto: Dylan Louw)

Enschede - Van 2 oktober tot en met 9 november is het weer tijd voor hét tweejaarlijkse fotofestival van het Oosten: de Fotomanifestatie Enschede. De stad zal dan in het teken staan van de hedendaagse Nederlandse fotografie.

In verschillende toonaangevende kunstruimtes, waaronder het Rijksmuseum Twenthe, Concordia en Tetem, worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van topfotografen. Daarnaast is er ook een breed randprogramma georganiseerd, waar met aanvullende exposities, lezingen en workshops extra verdieping wordt opgezocht.

Het thema van deze editie is 'Inner Circles'. Het festival legt de focus op de verschillende (sociale) cirkels waar we ons als mens in bewegen. Die kringen zijn niet allemaal van hetzelfde formaat en zijn bovendien veranderlijk van aard. Zo kun je de eigen, persoonlijke belevingswereld zien als een kleine cirkel. Grotere cirkels zijn een vriendenkring, een subcultuur of zelfs hele bevolkingsgroepen. Soms lijkt het als buitenstaander onmogelijk om bij een kringetje naar binnen te turen. Dat maakt ons des te nieuwsgieriger naar wat er zich daar afspeelt.

Er is een constante wisselwerking tussen ons individuele zelf en de ander. De geselecteerde fotografen, van wie tijdens de Fotomanifestatie werk is te zien, geven ons elk op hun eigen manier een inkijk in een andere kring. De Fotomanifestatie Enschede is een initiatief van Fotogalerie Objektief. Kijk voor het programma op:

fotomanifestatie-enschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden