Het Filosofiecafé Twente opent het jaar zondag 15 september met de Denker des Vaderland, Daan Roovers.
Het Filosofiecafé Twente opent het jaar zondag 15 september met de Denker des Vaderland, Daan Roovers. (Foto: Ruud Pos)

Denker des Vaderlands bij Filosofiecafé Twente

  Cultuur

Enschede - Het Filosofiecafé Twente opent het jaar zondag 15 september om 14 uur met de Denker des Vaderland, Daan Roovers over Opvoeden in de wereld van nu. Zij spreekt over de impact van technologische ontwikkelingen en het wereldnieuws op de burgers van de toekomst. Ze gaat daarbij met name in op de vraag hoe ouders en maatschappij hen hierop moeten voorbereiden. Haar lezing is gebaseerd op haar essay 'Mensen maken, Opvoeden in een tijd waarin niets meer zeker is'.

Daan Roovers (1970) is docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, programmamaker bij omroep Human, debatvoorzitter van de Rode Hoed, en trainer bij de Denkacademie. Ze is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Samen met René Gude schreef zij Kleine geschiedenis van de filosofie en samen met Marc van Dijk Wij zijn de politiek. Ze studeerde geneeskunde en filosofie in Nijmegen. Sinds maart 2019 is zij Denker des Vaderlands.

Het Filosofiecafé Twente werkt voor deze gelegenheid samen met het Wilminktheater Enschede. Anders dan u gewend bent, is de bijeenkomst daarom dit keer in het Muziekcafé van Metropool, naast het Wilminktheater aan het Willem Wilminkplein te Enschede.

Entree kost 10 euro, dit is inclusief kop koffie of kop thee. Jongeren betalen half geld. In verband met de verwachte toeloop raden wij u aan van tevoren een kaartje te reserveren door 10 euro over te maken op NL 91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. de Stichting Filosofiecafé Twente ovv 'Roovers'

 

Meer berichten