Het Oost Nederlands Symfonie Orkest geeft zaterdag een bijzonder concert in het Muziekcentrum.
Het Oost Nederlands Symfonie Orkest geeft zaterdag een bijzonder concert in het Muziekcentrum.

Oost Nederlands Symfonie Orkest gaat over grenzen

  Cultuur

Enschede - Het Oost Nederlands Symfonie Orkest (ONSO) geeft zaterdag aanstaande een bijzonder concert in het Muziekcentrum. Liefhebbers kennen het gezelschap als een puik symfonisch ensemble, dat ook veel koren begeleidt. Zaterdag 21 januari stappen deze helden van de concertzaal de wereld van de opera binnen.

"Dat is voor ons een nieuw avontuur", meldt Anneke Keizer, één van de musici uit het ONSO. Gewoonlijk zitten we voor concerten op het podium met het bekende trio 'Ouverture – Soloconcert – Symfonie'. Of we begeleiden amateurkoren uit de regio bij een oratorium. Drie jaar geleden hebben we besloten om 1 keer per jaar eens iets anders te doen. De eerste poging was gelijk een schot in de roos met een Afrikaans Zwanenmeer. Muziek van Tsjaikovski en Arvo Pärt met daarbij Afrikaanse dans. Vorig jaar hadden we succes met een kinderconcert. Daarin speelde Diet Gerritsen als verteller een belangrijke rol. Nu gooit onze dirigent ons in het diepe met een keur aan operahits van Verdi en Puccini."

Beklemmend

Dirigent Jeppe Moulijn blijkt een groot liefhebber van Puccini, een componist die de dramatiek van zijn opera's met fantastische orkestraties heeft onderstreept. "Het is bijna beklemmend zoals Jeppe ons in die muziek opzweept. Je merkt dat hij er helemaal in opgaat en daar neemt hij ons én het publiek in mee. Een paar dagen geleden hebben we voor het eerst met de solisten samen gerepeteerd. Dat was ontzettend leuk. We doen nooit opera, maar toch was dit echt thuiskomen. Met Claudia Patacca en Marcel Reijans erbij krijgt de muziek zijn echte inhoud. Het Stedelijk Koor Enschede doet ook mee in de uitvoering. Wij begeleiden dat koor regelmatig en nu helpen ze ons een keer mee."

'Oh die!'

Voor het publiek valt er veel te genieten. De echte hits uit de operawereld zijn wijd en zijd bekend. Zelfs als je de titels niet kent, zal de muziek toch voor veel 'Oh die!'-momenten zorgen. Nummers als Libiamo, O mio babino caro en La donna è mobile zijn geheide meedeiners of -zingers. Het concert in het Muziekcentrum begint om 20.00 uur en de entree is slechts 10 euro.

Samenwerking

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt de Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede. Zie voor meer informatie over de samenwerking met de Huis aan Huis: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden