Museumnacht: cultuur in de kleine uurtjes


Marie Janin en Aike Luetkemoeller zijn dolenthousiast over 'hun' Museumnacht Enschede. Ze wisten in korte tijd de culturele sector aan het concept te binden.
Marie Janin en Aike Luetkemoeller zijn dolenthousiast over 'hun' Museumnacht Enschede. Ze wisten in korte tijd de culturele sector aan het concept te binden. (Foto: PR)

Museumnacht: cultuur in de kleine uurtjes

  Cultuur

Enschede - De Museumnacht komt op zaterdag 12 oktober naar Enschede. Initiatiefnemers Marie Janin en Aike Luetkemoeller wisten in korte tijd de culturele sector aan het concept te binden. Meer dan tien instellingen doen hun deuren open tijdens het festival. Het resultaat: een cultureel avontuur in de nacht op de meest bijzondere plekken van Enschede.

"Ik vond de Museumnachten in andere steden altijd geweldig!", vertelt Marie. "Alle musea en culturele instellingen hebben een bijzonder programma met bijvoorbeeld interactieve kunst, theatervoorstellingen en filmprogramma's. Het is voor mij een spannende manier om deze plekken opnieuw te ontdekken. Alles is aangepast aan de nacht en gericht op een jonge doelgroep en de nacht wordt afgesloten met een gave afterparty. In andere steden is het vaak een groot succes, waar je een divers publiek ontmoet. Ik ben heel blij dat het gelukt is om dit naar Enschede te halen, en heel nieuwsgierig hoe het gaat worden."

De eerste acts zijn al bekend. Tijdens een pop-up catwalk van Museum No Hero worden creaties van Yves Saint Laurent getoond en er is een afterparty in de grootste zaal van Rijksmuseum Twenthe met de jongens van In The Middle Of The Rhythm (ITMOTR). Concordia, Rijksmuseum Twenthe en Sickhouse van The Overkill Festival adopteerden het idee en binnen korte tijd hebben al tien locaties toegezegd. Onder andere AKI, Studentenvereniging Taste, Tetem en de Museumfabriek zijn daarnaast partner van het festival.

Op museumnachtenschede.nl zijn al early bird-tickets al te bestellen. Het festival vindt plaats op 12 oktober, van 19.00 tot 03.00 uur op locaties in de Enschedese binnenstad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden