Dirigent Niklas en koorleden Thea, Annet en Tamara van Down Under heten je welkom in de kelder.
Dirigent Niklas en koorleden Thea, Annet en Tamara van Down Under heten je welkom in de kelder.

Zing mee op 5 september: open repetitie nieuw koor in 't Hogeland

  Cultuur

Enschede - In 't Hogeland gaat op donderdag 5 september een nieuw koor van start. Drie Enschedese sopranen en dirigent Niklas Kotter, die eerder al samenwerkten, vinden het samen zingen té leuk om er niets mee te doen.

Tamara, Thea en Annet nodigen iedereen uit die deze passie deelt: “Kom donderdagavond 5 september meezingen op de eerste repetitie en ervaar of het koor Down Under iets voor jou is. Ervaring met zingen in een koor is niet nodig.”

Down Under
Tamara heeft onder haar huis, een voormalig winkelpand aan de Padangstraat, een ruime kelder waar het koor wekelijks repeteert. Iedere donderdagavond van 20.30 tot 22.00 zingt Down Under (pop)nummers uit de jaren ’60 tot nu. Van California dreamin’ tot Take me to church, van Walking on sunshine tot Lost without you. Thea: “Heerlijk, die variatie. Waarom zou je je beperken? We zingen wat we leuk vinden.”

Zingen voor plezier
Samen zingen, heeft iets magisch voor Annet: “Als je na het instuderen van je eigen partij het stuk voor het eerst meerstemmig zingt en alles komt samen, dat is echt een geluksmomentje.” Tamara vult aan: “Het gaat bij ons én om het zingen én om de gezelligheid. We starten de avond dan ook om 20.15 met een kop koffie of thee en na afloop praten we na onder het genot van een drankje.”

Meerstemmig
“In de opstartfase zingen we in principe driestemmig”, aldus dirigent Niklas. “De open repetitie is uitdrukkelijk een uitnodiging aan heren en dames van alle stemgroepen. We kiezen de stukken zo dat iedere stemgroep zowel comfort als uitdaging ervaart. Met een stemtest kan ik eenvoudig vaststellen waar je het beste tot je recht komt.”

Iets voor jou?
Donderdag 5 september opent het koor Down Under haar kelderdeur en kun je ervaren of dit iets voor jou is.

Locatie: Padangstraat 106
Tijd: 20.15 – 22.15 uur
Deelname open avond: graag aanmelden d.m.v. een mailtje naar downunderenschede@gmail.com

Kosten lidmaatschap: 25 euro per maand.

Meer berichten