Uit handen van docent Janke Nieboer krijgt Julian van Well de prijs overhandigd.
Uit handen van docent Janke Nieboer krijgt Julian van Well de prijs overhandigd. (Foto: RalphDeRozario)

Kunstenaar Julian van Well (12) levert beste auditie af

  Cultuur

Enschede - Julian van Well (12) heeft de prijs gewonnen voor de beste auditie van de JeugdKunstAcademie. Julian zit al drie jaar bij de JeugdKunstAcademie. Volgend jaar gaat de jonge beeldend kunstenaar naar de jongerengroep.

De prijs bestaat uit een mooie bokaal en een korting van 100 euro op het cursusgeld. De jury over de prijswinnaar: "Julian heeft een mooie ontwikkeling laten zien de afgelopen jaren, waarbij zijn kunstenaarsinstelling opvalt. Hij heeft een onderzoekende werkhouding en hij experimenteert met materialen. De afgelopen jaren heeft hij zijn huisdier, een gekko, veelvuldig geportretteerd. Het is leuk om te zien hoe hij een handschrift ontwikkelt. We zijn dan ook blij dat hij deze ontwikkeling doorzet in de jongerengroep."

De prijs voor de beste auditie werd dit jaar in het leven geroepen. De JeugdKunstAcademie is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar die helemaal voor kunst gaan. Een jaarcursus heeft zes modules van vijf lessen, allemaal met een eigen inhoud. Onderwerpen die aan bod komen zijn videokunst, gipssculptuur, glaskunst, streetart en webdesign. Om te worden toegelaten moet je auditie doen. Ook bestaande leden kunnen elk jaar auditie doen om hun voortgang te meten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden